Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Dednost srčne okvare

Dednost srčne okvare

Imam dveletno hčerko, ki so ji odkrili ASD in je že predvidena za operativni poseg. Zdravnik nam je pojasnil, da težave zaradi omenjene okvare navadno nastopijo v kasnejšem obdobju, po 35. letu. V zadnjem času mož večkrat toži zaradi močnega bitja srca, povišanega pulza in ščemenju v levi roki. Ali je mogoče, da bi imel podobno okvaro?

Po vsebini vašega posta domnevam, da je vaš mož mlad in da je zanesljivo že kdaj bil na pregledu srca. Če sumite, da ima ASD, kar se mi zdi malo verjetno, naj gre čimprej na pregled. Zdaj se še dogaja, da zdravniki odkrijejo prirojene srčne napake, ki niso povzročale posebnih težav, ko so bolniki že odrasli.

Če živite v Ljubljani, se lahko mož prijavi za pregled v Kardiološki ambulanti na Polikliniki (Njegoševa 4), v kateri se posebno posvečajo prirojenim srčnim napakam pri odraslih ljudeh. Morda pa so sedanje težave le posledica funkcionalnih motenj delovanja srca.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Spoštovani!
Jaz bi vas pa samo vprašala kakšne pa so lahko funkcionalne motnje delovanja srca?
Hvala vam, če si boste vzeli čas in mi odgovorili in lep dan vam želim.

Zdravniki napišejo diagnozo “funkcionalne motnje delovanja srca”, ko ugotovijo povsem normalno velikost in obliko srca, normalno delovanje srčnih zaklopk, je pa prisotna motnja v frekvenci srčnega utripa (prehiter, prepočasen, nereden utrip).

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close