Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Estetska in plastična kirurgija debela koža na konici nosu

debela koža na konici nosu

Pozdravljeni!
Pred enim letom sem imela odprto rinoplastiko. Včasih sem imela kožo na konici nosu zelo tanko, po operaciji se je pa zelo odebelila. debela koža na konici nosu pa popolnoma kvari izgled nosu, saj je nos v zgornjem delu – na korenu, izrazito ožji kot v predelu konice. Moj kirurg mi je rekel, da sicer se da vbrizgavati neko snov, ki naj bi omilila odebelitev kože, vendar mi tega ne svetuje zaradi stranskih učinkov – kakšnih? Zanima me, ali je to edini način, da se popravi zadebeljeno kožo, ali obstaja še kakšen drug postopek? Kaj vi svetujete svojim pacientom v primeru zadebelitve kože?

Hvala in srečno v novem letu

Pozdravljeni

lahko da je prišlo do povdarjenega brazgotinjenja mehkih tkiv nosu po posegu.
Verjetno , je kirurg mislil na vbrizganje kortikosteroidov, ki delujejo močno protivnetno in proti brazgotinsko. Lahko pa pvozročijo tudi prekomerno stanjšanje kože, pojav trajnih teleangiektazij -redčih žilic itd.
Če se odločite za tako zdravljenje bi prioročal injiciranje razredčin kortikosteroidnega preparata ( n primer 1 /10 če v 14 dneh ni učinka ponovitev injiciranja z manjšo razredčino….
Sevea je potrebno vedeti ali gre res za brazgotino ali je vzrok za odebelitev kje drugje ) na primer v povečani aktivnosti in hipertrofiji lojnic na nosu …

lep pozdrav

Aleš

New Report

Close