Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija debel dojenček

debel dojenček

Spoštovani,

hči je stara dva meseca, rojena v 37. tednu, 2800 g in 50 cm. Bila je prava trlica.
Po dveh mesecih pa je stvar popolnoma drugačna … je polno dojena na njeno pobudo. Dojenja ji ne omejujem, kadar steguje jeziček, joka, sesa rokice jo pristavim, nekako na dve uri ima ritem. Poje iz obeh dojk, razen ponoči je manj, ampak tudi na 2-3 ure. Sama jem zdravo, v nosečnosti sem diabetes urejala z dieto, zdaj mi je ostala taka hrana v navadi, sladkor v redu.
Rojena je bila 18.2., 2800 g in 50 cm, odpustna teža 2600 g, rahla zlatenica in punčka zaspanka, dojenje je steklo šele doma, AM nisem dala nikoli. Zaradi korone je imela prvi pregled 6.4. in je imela 4860 g in 55 cm. 10.4 sem jo tehtala doma in je imela 5090 g, torej nekako dobiva 170 g na teden. Pediatrinja je rekla, da je punca v redu. Mene pa skrbi tole njeno napredovanje na teži.
Naj še povem, da zelo veliko kaka, vsaka plenička je vsaj malo pokakana, večkrat na dan pa obilno, polulana je vsaka plenička. Blato je rumeno z zrnci. Ima krče, moti jo prdenje, pri kakanju se napenja. Dajem ji BioGaio in Sap simplex. Sem pomislila na alergijo na KML, pa je pediatrinja rekla, da nima. Ko jo bolj zvija ima občasno zelenkasto blato in malo sluzi.
Kdaj se to rejenje malo umiri in kaj storiti, če se ne?

Prosim za vaše mnenje. Veliko sem brala o dojenih dojenčkih in teži, patronažna mi je rekla, da so dojenčki, ki so izključno dojeni vedno bolj zaliti, pa potem izgubijo, ko se več gibajo.
Kaj pravite vi?

Hvala lepa in veliko zdravja želim.

Vaša deklica napreduje odlično in nikakor ni predebela. Po malce nižji porodni teži je nadoknadila primanjkljaj in je sedaj, pri 2 mesecih, povsem na normalnih in pričakovanih krivuljah. Otroka še naprej hranite po povpraševanju.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni,

hvala za odgovor. Zanima me še, kdaj se “rejenje” ustavi, vsaj tako obilno? Pri skoraj treh mesecih je hčerka že na 6 kg in čez. Je izključno dojena, brez dodatkov. Skrbi me, da bom okregana, ampak ona je na 2-3 ure, podaljševati časa med podoji ne morem in tudi ne upam, ker ravno ne pokam od preveč mleka.

Kakšno je vaše mnenje? Kaj naj storim? Je postala preobilna?

Hvala že v naprej, veliko zdravja želim.

Nobeno ukrepanje ni umestno, gre za dojenega otroka, ki mu ne prikrajšamo hranjenja. Deklica je s težo na 75.percentilni krivulji, kar je primerno.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close