Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija DAVEK PRI NAKUPU AVTA IN CESTNINA

DAVEK PRI NAKUPU AVTA IN CESTNINA

Pozdravljeni,

zanima me kako je z davkom pri nakupu avtomobila ali imaš kakšno olajšavo, ter kdaj jo lahko izkoristiš?

Ali plačaš davek, ter kasneje uveljavljaš oz. ti povrnejo, seveda če smo sploh upravičeni, baje da včasih je to šlo to mi je rekla na tehničnih, ker je govorila z eno avtohišo, niso pa imeli zdaj nobenega takega primera.

Za cestnino mi je pa rekla na tehničnih pregledih, da jo plačam, ampak moram odločbo poslat na ministerstvo za ceste. Ali katera ve kako gre ta postopek?

Hvala ter lep dan še naprej

Ko greš na tehnični pregled in plačuješ cestno takso, imej pri sebi kopijo dodatka za varstvo in nego otroka in jim ga pokaži. Oni morajo imeti poseben obrazec, ki ga izpolnijo, ti podpišeš in NIČ NE PLAČAŠ. Pri tem ni pomembna moč motorja avtomobila oz. ccm. Ravno tako imaš popust pri avtomobilskem zavarovanju.
Ker sem to sedaj urejala, vem, kako gre.
lp

Živa,

a misliš, da bi lahko uveljavljala za 6 mesecev nazaj?

Lp. Alex

Ne vem, pokliči jih po telefonu ali kar pojdi tja vprašat, če je spotoma.
Sporoči na forum, kako si opravila, da bodo vedeli še drugi. Jaz čakam na odgovor iz zavarovalnice, ker je agent vse poslal tja, ko sem delala tehničnega, sem pa imela kopijo odločbe s seboj in sem to takoj uredila.
lp

Mi smo pa morali plačati cestnino, nato pa smo morali na Ministrstvo za promet, Tržaška, (pazi na uradne ure), kjer smo priložili kopijo odločbe in izpolnili obrazec za povračilo denarja. Čez nekaj časa (1 teden ali več), smo dobili pisno obvestilo in denar vrnjern na osebni račun. (to je bilo lani junija, če je še enako pa ne vem). Vem da je mož vprašal, če lahko to uredimo direktno z odločbo pri plačilu cestnine pa so ga zavrnili. Pozdrav, Petra

mene pa zanima kaj vse lahko uveljavljaš z to odločbo za nego otroka, ki je izdana zaradi alergij na hrano. ker mi smo uveljavljali le denarni dodatek, sedaj pa berem tu gor, da se lahko še več.

pa zanima me če ima katera izkušnjo, oz. mnenje, če naj damo tudi vlogo za dolgotrajno bolnega otroka, zaradi teh alergij. kakšne koristi ima potem otrok od tega, in sploh kaj takšna odločba prinese za seboj (dobro in slabo).

Zt, pobrskaj malo nazaj, november, december 2006.
Z dodatkom za nego in varstvo otroka imaš 3 ali 5 dni dodatnega dopusta (oz. oba z možem), olajšavo pri dohodnini (50 %), 10 % popusta pri avtomobilskem zavarovanju (ali več, odvisno od zavarovalnice), ker je otrok s hudimi zdravstvenimi težavami.
lp

ste že dobili obrazce az dohodnino 2006? imate za otroka že izpolnjeno?
mi2 sva ponavadi izračunala najboljšo varianto in si delila po mesecih

meni so dali obrazec, da ga moram izpolniti in poslati na ministerstvo za promet, bom to uredila ta teden in vam javim.

LP.ALEX

Ne, ker bomo to počeli prvič.lp

A kaj veste, kam v obrazec za dohodnino se to vpiše in kaj (kateri znesek)?

pri dohodnini se pri vpisu otroka – vzdrževanega člana vpiše A5 (otroci s posebnimi potrebami…)
zneskov se tu ne vpisuje

našla, 15.12.2006

Hvala

prejšnji teden sem imela registracijo avtomobila, šla sem registrirat v maribor. Ko sem hotela uveljavljati oprostitev plačila cestnine in predložila obrazec iz velenjskega CSD-ja o dodatku za nego, so mi rekli, da še moram imeti nek obrazec, izpadla sem res neumno, a ker nisem bila prepričana, nisem vztrajala. Res mora še biti kak papir? Dobili smo le odločbo o dodatlu za nego, ne vem, kaj bi še lahko dobili. Mislim, da je bila referentka le zmedena, ker so velenjski obrazvi drugačni od mariborskih. Jutri grem nazaj tja in bom probala rešit zadevo.

Ničesar drugega ne potrebuješ. Ne daj se odgnati, ker v Mariboru niso najbolj seznanjeni s pravili. Ti samo reči, naj ti daj obrazec za oprostitev plačila cestnine, ki ga oni pošljejo na Direkcijo za ceste.
Mi smo imeli tudi v Mariboru probleme in smo šli raje v Slovensko Bistrico, kjer pa smo registrirali brez problema, cestnine nismo rabili plačati, čez tri tedne pa smo dobili odločbo , da smo cestnine oproščeni.
Zavarovalnica Triglav nudi tudi 10% popust na zavarovanje avtomobilaa

hvala, bomo naknadno to poskusili urediti v velenju

New Report

Close