Najdi forum

Datum poroda

Pozdravljene!

Mene pa zanima, če katera mogoče ve, kako se točno izračuna datum poroda. Npr. zadnjo menstruacijo sem imela 4. oktobra.

Hvala za pomoč!

LP

Najpreprosteje je, da prvemu dnevu zadnje menstruacije prišteješ 7 dni in odšteješ 3 mesece.
Torej 4+7=11
10-3=7.
Predvideni rok poroda: 11.7. naslednje leto. Točnega pa izračuna ginekolog gleden na dolžino tvojega menstrualnega ciklusa.

LP, T.

**************************************************************** The old dreams were good dreams; they didn't work out, but glad I had them. (Robert Kincaid v Najinih mostovih)

Ojla!

Če prišteješ 40 tednov boš dobila okvirni datum. No sporoči kdaj ga imaš. Mislim da tam okoli julija.

LP

10.7, ker je 2004 prestopno leto, pa moraš še en dan odšteti.

Tj če imaš M na 28 dni. Če je cikel daljši pa nekaj dni kasneje (če šteješ, da je O prb 14 dni pred M, oz pri krajšem prej.

Mene pa zanima kako se izračuna točan datum poroda če je bila zadnja menstruacija 18.8.2007

Lep pozdrav

18.8+7=25.8-3mesece =25.05.2008

Tvoj termin je po tem izračunu že mimo, tako, da ti bodo najkasneje v 14 dneh od tega datuma sprožili porod- glede na to, da predvidevam, da še nisi rodila. Sicer pa imaš točen datum napisan v materinski knjigi.

New Report

Close