Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Darilo za 6-letnico in 7-letnika

Darilo za 6-letnico in 7-letnika

Tokrat tudi jaz potrebujem vaš nasvet. Imamo nečaka (7 let) in nečakinjo (6 let). Nečak ima decembra rojstni dan , za oba pa bo darila prinesel tudi Dedek Mraz. Zdaj pa se zalomi pri idejah za darila. Doma dobijo praktično vse, kar hočejo, vsega imajo resnično dovolj. Do sedaj smo jima podarjali kakšne knjige ali družabne igre, letos pa smo dobili namig, da imajo že “vse” družabne igre. Torej sem zdaj pred velikim vprašanjem – KAJ KUPITI?!

Doma imamo leto dni staro hčerkico, zato nisem na tekočem, kaj toliko stare otroke sploh zanima. Vem le, da je nečakinja nora na Barbie. Ampak za nečaka pa res ne vem. V bistvu je ravno zanj najtežje izbrati, saj je precej inteligenten, hkrati pa ne bi radi zapravili celega premoženja. Pa saj to itak razumete, a ne?

Hvala vam za vse odgovore in ideje. In prijeten preostanek tedna!

Nataša

Draga Nataša, samo en majhen namig Medvedka Pu-ja. Jaz mislim, da z izbiro knjige za darilo ne moreš zgrešiti … vem da dečke v taki starosti (preizkušeno na koži lastnega otroka in prijateljevih) kar zelo zanimajo recimo knjige o vesolju, pa dinozavrih, pa vlakih … si skoraj upam trditi, da boš videla tiste žareče očke, ki ti bodo povedale, da si prav izbralal … Jaz štejem še in še let pa mi vedno in znova ni dovolj knjig zame in moje otroke … lahko pa jima podariš recimo vstopnice za lutkovno gledališče in jima recimo kupiš vstopnice za kakšne nedeljske predstave za cel mesec december – sodim po sebi – jaz in moji otroci bi verjetno skakali od sreče …

MP

Lahko jim podariš vstopnice za Hišo eksperimentov.
Hči je bila spomladi tam z malo šolo in so bili zelo zadovolni.
Tako, da bo pri nas tudi ta varianta letos!

LP Meta

Sedaj so popularni Lego roboti (Bionicle), stanejo tam nekje od 1000 sit naprej, za okoli 2500 je že kar zanimiv robot. Verjetno pa že tako ima te robote…Vendar je več različnih. Naša mala (6 let) je čisto nora na njih, njeni sošolci pa tudi. Ali pa kakšne druge Lego kocke. Več jih je pri hiši, bolje je… Res jih nikoli ni preveč.

Najprej hvala vsem, ki ste mi pomagale z nasveti. Sem vedela, da se lahko obrnem sem po nasvet.

Medvedek Pu – tudi jaz sem zelo vesela knjig in malih knjižic, prav tako navajam na njih mojo hčrkico. Sem namreč mnenja, da so knjige eno najlepših daril tako za otroke kot za odrasle. In sem jih tudi mislila vključiti v darilo za nečaka in nečakinjo. Upam, da bo prave izbrala. Za vstopnice za predstave pa zanju ne vem, če bi bilo v redu, ker je njun očka veliko odsoten in mamica dostikrat tudi nima časa. Sem pa vstopnice že veliko tudi podarjala. Dobra zamisel.

Pomeša – super ideja! Bom šla vprašat tja kako in kaj, saj je to blizu nas in jih lahjko mi pospremimo tja, če kdo od njihovih ne bo imel časa.

AlenkaS – tudi Legice so varianta, samo sem rabila kakšen predlog kaj od njih. Je toliko vsega, da lahko drugače kar izgubljeno tavam med policami.

Hvala in lepo predpraznično vzdušje vam želim!

Nataša

New Report

Close