Najdi forum

Ta nov sleng, zares zivi v Ljubljani. Ampak na stajerskem, kjer ste vi doma, ima mladina drugacen sleng in na Primorskem, s kjer sem jaz, imamo svoj sleng. V svoji druzbi bos uporabljal sleng, tako kot vsa tvoja druzba, to je tudi del pripadnosti. Sleng mora obstajati, le vedeti moramo kdaj ga uporabljati. Ce bi bili vi doma z vasi, kjer ste vedno govorili narecje, potem pa se vrnili domov in gocorili zborno slovenscino, bi cudno izpadli. Tam je dovoljeno in prav govoriti narecje, ce pa bi s tem govorim sli v vlado, bi bilo drugace. Prav je, da govorimo vec zvrsti, vedeti moramo le, kdaj naj katero uporabimo.
Spet je forum odprt, da se nad nekom zgrazamo…

LP, Petra

Ko sem nahajam na forumu, kjer pričakujem debate starejše generacije, pišem knjižno slovenščino. Ko pa tipkam na forumu za mlade in pričakujem predvsem debato med mojo generacijo, pa si dam duška in začnem pisat tko kt se med moio generacijo piše 🙂
Nič bat, ampak moji eseji v šoli so še vedno ocenjeni s 5 pa čeprav včasih govorim in pišem v slengu.
In ja, tale forum je (tako kot je Petra že napisala) spet odprt z namenom, da bomo nekoga šinfali.

in tebi se tvoj post zdi dovolj pomeben razlog, da načenjaš 10 let staro temo?

ja in če piše to je njena stvar!!

kr_en,upam da nisem preveč ogrozila tvojega zdravja,ker sem brala starejše teme in podala svoje mnenje.

pa lp 🙂

Mene pa zelo moti, da ljudje ne uporabljajo ločil. Zlasti vejic!!!

Primer:

“Spoštovana Mimi
Čisto prav vam dam, da ste tako napisali. Resnično je tako ker sem jaz tudi brala pa sploh nisem razumela, kaj pišejo večinoma tako pišejo Ljubljančani, pa brez zamere, če bo kdo bral mojo pošto iz ljubljanaskega konca. Naj pišejo tako da bomo vsi razumeli ne pa kva al el pil tako, da resnično popolnoma nič ne zastopimo. prav lep pozdrav.
MAGDA “
(na hitro – manjka vsaj 6 ločil)

Lp

hehe, tema nikoli ne zastara, je pa zanimivo da je od teme do dneva tocno 10let 🙂 kje so te punce SunShine, ki je tako lepo odgovorila 🙂

New Report

Close