Dabroston in zamujanje menstruacije
Hvala za odgovore. Vceraj popoldan so se mi za 15 min pojavili krci, ki jih pred menstruacijo drugace nikoli nimam in bel izcedek vmes pomesan z rdecim. Danes zjutraj mi je bilo slabo in se mi je vrtelo. Ob dvanajstih pa sem dobila rumeno-roza-rdec izcedek. Je mozno da bo komaj 11 dan dabrostona oziroma 36 dan cikla prisla menstruacija? Zadnja dva svoja cikla sem imela 52 dni.
ne vem. Vse je mogoče.
Pozdravljeni,
Pred casom so mi diagnosticirali PCOS zaradi povisanega testosterona. Ko sem sla po drugo mnenje mi je ginekologinja rekla, da so hormonske ravni ok in ovrgla PCOS. Menstruacije sem imela obcasno, vcasih tudi po 4mesece ne.Predpisala mi je Dabrostone in v prvih dveh mesecih jemanja sem dobila krvavitev (v prvem mesecu 5i dan po prenehanju z D., v drugem takoj naslednji dan). Zadnji mesec, torej 3ji mesec jemanja pa do krvavitve ni prislo. Cutila sicer sem vse znake menstruacije-bolece prsi, krci,… potem pa je vse izzvenelo.
kaj bi to lahko bilo, velikokrat se mi je ze v preteklosti dogajal ta “lazni alarm”, da prihaja menstruacija a na koncu ne pride.
Noseca nisem. Je lahko povezano s stresom, sportom?
hvala in lep pozdrav!
Spoštovani,
za kolikor toliko uporaben odgovor bi potreboval vsaj še podatek o debelini vaše maternične sluznice. Če ste progesteron jemali na stanjšano sluznico, potem se nima kaj luščit in je izostanek M logičen, če je sluznica vsaj 6 do 8 mm debela, pa obstaja tudi možnost, da se vam je naredila luteinska cista (hormonsko aktivna) in do M ne bo prišlo, dokler ta cista ne poči. Skratka, brez pregleda in UZ pregleda težko rečem kaj več kot ugibam. Lahko vam zgolj zagotovim, da izostanek M sam po sebi ni nevaren.