Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija da ali ne z odstranitvijo mandeljno, če hči nima angin

da ali ne z odstranitvijo mandeljno, če hči nima angin

Pozdravljeni!
Čez 14 dni gre moja 5 letna hči na operacijo ušes, žrelnice in mandeljnov.
Njene težave pa so, da slabo sliši, ponoči smrči, diha skozi usta in ima usta vedno odprta, ponoči se zbuja zaradi težkega dihanja in imam občutek, da govori skozi nos. Angin nima. Ko sva bili na Orl so rekli, da ji bodo predrli bobnič in po potrebi vstavili cevki, postrgali žrelnico in odstranili mandeljne. Ko sva prišle k svojemu os. zdravniku pa je dejal, da odsvetuje odstranitev mandeljnov, ker nima angin. Na orl so dejali, da bodo odstranili tudi mandlje zato, ker ima zelo velika in se skoraj stikata. Osebni zdravnik pa je dejal da ni panike. In sedaj ne vem kaj naj naredim ali naj se odločim za odstranitev mandeljnev ali ne. Pravijo, da mandeljne odstranijo, če ima otrok pogoste angin in hčerka je imela angino le 2-krat in še to pred 3 leti. Sedaj me to zelo žre in non stop mislim na to in ne vem kaj naj naredim. Ali naj se odločim samo za žrelnico+ušesa ali tudi mandlje? Mislim,da imajo kar pomembno vlogo mandlji, pa tudi za žtelnico sem že slišala da je pomembna in ni kar tako…. Kakšne so lahko težave če imaš velike mandlje – kasneje v odraslosti, kako je s tem?
Prosim vas za nasvet! Ali so lahko tudi mandlji ovira pri dihanju – ali je za to kriva samo žrelnica. Res ne vem kaj naj naredim. Ali so lahko preveliki mandlju moteči???
Hvala za odg.
LP
Mateja

Spoštovani!

Nebnici imajp svojo funkcijo in če ni vnetja, škoda ju odstraniti. Redko sta tako veliki in tako postavljeni, da vsaj delno zapirata dihalne poti navzgor in takrat ju je smiselno odstraniti (seveda le če delata te težave). Ali je v vašem primeru eno ali drugo, jaz osebno težko povem, ker nisem videl velikost in lego. V odrasli dobi ponavadi teh težav ne delata, tudi če sta veliki.

LP IB.

New Report

Close