Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje CYMBALTA

CYMBALTA

Pozdravljeni!

Zaradi fibromialgije sem dobila kapsule Cymbalta. Kaj naj storim, ko pa vsakič začutim tiščanje v želodcu, hudo slabost, vrtenje v glavi, na bruhanje mi gre. To stanje traja 3 do 4 ure po zaužitju kapsule. poskusila sem na prazen želodec, na poln želodec, zjutraj popoldan…kakorkoli, težave so vedno prisotne.
Kaj naj?

Lep pozdrav,
LILU32

Spoštovani!

Opisujete dobro poznane neželene učinke zdravil tipa Cymbalte.

Omenjeni neželeni učinki so zelo pogosto prisotni, vendar so v večini primerov prehodne narave in izvenijo v 2-3 tednih jemanja zdravila. V določenem odstotku, pa so omenjeni neželeni učinki kljub vseemu preveč moteči, da bi omogočali nadaljevanja zdravljenja – v teh primerih je potrebna ukinitev in zamenjava zdravila.

V kolikor menite, da so v vašem primeru gastrointestinalni neželeni učinki še prenosljivi in nimate težav z nespečnostjo, vam svetujem da poizkusite še z uporabo Cymbalte zvečer, po hrani. Morda boste uspeli v tem primeru večino neželenih učinkov prespati in bodo na ta način vendarle sčasoma izzveneli. Ko neželeni učinki izzvenijo lahko pričnete z uporabo Cymbalte zjutraj po jedi.

V kolikor pa menite, da so v vašem primeru omenjeni neželeni učinki vseeno preveč izraženi, pa se posvetujte z vašim zdravnikom o ustrezni zamenjavi terapije.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close