CVETAČA BROKOLI
Nisi napisala koliko casa ze ta tvoja cvetaca in brokoli rasteta in kako je na gosto sta sajena. Rabita pac nekaj tednov, da se razvije roza. Obe vrsti rastlin zahtevata dobro in pognojeno zemljo ter precej vode. Ne vem pa zakaj bi ti sadike gnile, posebej sedaj v susi.
Ce si sadike cvetace razsadila na okrog pol metra narazen v vrsti in ustrezno pognojila, jih sedaj pridno zalivaj in obcasno zrahljaj zemljo okrog rastlin. Priporočljivo je se dognojiti s dobro preperelim kompostom. Ce bi rada imela bele roze, rahlo nalomi zunanje liste in z njimi pokrij ze nastalo rozo. Cas za spravilo je, ko se zacne roza ob robu rahljati.
Za brokoli velja podobno, le da da plodove kaksen teden pred cvetaco, ce sta sajena istocasno. Porezati ga moras dovolj zgodaj, da ti ne uide v cvet. Takrat Zatem, ko odrezes glavno rozo, pozene se vec manjsih stranskih.
Veliko uspeha!
Zal, mi je, da ti ne znam pomagat. Meni zataji kaksna sadika, se nikoli pa nisem imel situacije kot jo opisujes. Letos sem imel kupljene sadike in in so prav vse razvile roze.. Zaradi suse in premalo zalivanja malo manjse, pa vendar okusne.. Za jesensko pridelavo še presajam lastne sadike..
Razlogov za neuspeh je lahko več.. Lahko ugibamo; seme, sorta, zemlja, susa.. Predlagam ti, da vstrajaš.. Izkušnje se pridobijo z leti.. V vrtnariji lahko zdaj nabaviš sadike cvetace 9 kom – okrog 260 Sit. Poskusi z njimi.. KORAJŽNO in vso sreco!