Najdi forum

čustveno izsiljevanje s strani mame

živjo

stara sem 24 let, še vedno študiram, zato si tudi ne morem privoščiti, da bi živelja kjerkoli drugje kot doma.
imam pa kot že v naslovu piše, problem da me mati izsiljuje. s fantom sva skupaj 4 leta in pol in vsakič ko pride dan ko bi rada bila skupaj ima nekaj za povedati. teži mi zakaj se morava videti vsak dan, da moram biti pred polnočjo doma med vikendi, če hočeva kam iti govori od kje mi denar, če sva samo pri njemu doma pa da bova zgnila med štirimi stenami. kadar se s fantom dogovoriva da kam greva je vse narobe, če bi hotela it v nedeljo na bled za cel dan, bi zamerla ker ne bom nič z njo in ker ima ona v glavi da moramo vsako nedeljo skupaj jesti kosilo.

take in podobne stvari mi počne skoraj vsak dan, zato lahko rečem, da se z njo nikakor ne razumeva dobro. danes mi grejo očitki že skozi eno uho notri, skozi drugega ven, se ne sekiram več toliko kot sem se včasih, vendar ko mi začne govoriti da sem slaba hči in da sem nesramna da bolj ne moram biti, ter da ne gledam nič nanjo ampak samo nase in na mojega fanta, včasih ne moram ostati dobre volje.

s fantom sva mnenja da katerikoli drugi fant bi bil, če nebi bil on, bi bilo enako. res da mojega fanta ne mara, ampak je to iz brezveznih razlogov. kot naprimer, po njenem mnenju oma dve levi roki.

to je le hiter opis mojih problemov. lepo jih je deliti s kom

hvala

pa še to bi rada dodala, da mi skos govori da sem premlada za fanta, da bi mogla uživati s prijateljicami in ven hodit, ampak pri mojih letih poznam veliko poročenih žensk, nekatere imajo otroke, nekatere pa so le zaročene. sigurno pa vsaj polovica mojih vrstnic ki jih jaz poznam ima fanta in dvomim da imajo doma take probleme in očitke

Nič ne pišeš kako se ona razume s svojim partnerjem, predvidevam, da ne najbolje, da nima nekega čustvenega odnosa, kot bi bilo to normalno, zato je tako navezana nate in ji tvoj fant predstavlja “grožnjo”, ker trga to vajino vez (z mamo).
Vsi ti očitki so večinoma neutemeljeni in jih izreka zgolj zato, ker se ruši njen čustven svet, ki si ga je zgradila s tabo kot svojim otrokom in ti sedaj ne pusti odrasti, kar je patološko.
Tega se ona ne zaveda.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Stvar je zelo enostavna: poišči si sobo v najem, mlada si dovolj, da se pridružiš študentom, ne glede ali študiraš ali ne. Tako se boš umaknila in zaživela.
Začni delati in plačevati zase. Sobe niso en uč iz glave. Osamosvoji se in tudi mama se bo osamosvojila in razrešila svoje stvari istočasno kot ti svoje. Srečno v novem letu! 🙂

Hvala vsem.
Mati nima partnerja, z mojim ocetom sta se razsla priblizno 6 let nazaj, od takrat je spoznavala moske, sam noben zgleda ni bil dost dober zanjo. Pravi da bi midve mogle biti prijateljici, ne pa mati in hci…prevec je zgleda gledala midve z mamo nadaljevanko.

New Report

Close