Najdi forum

Čustven vampir – kako se znebiti?

Pozdravljeni, veliko je že napisanega na temo, kako se znebiti vampirjev, vendar mene zanima, kako naj postopam v mojem primeru.
Gre namreč za osebo, ki je zamerljiva, egoistična, posesivna, ljubosumna in tudi maščevalna(čeprav zna to lepo zaviti v celofan). Pogovori s to osebo so bili utrujajoči, včasih dialogov ni bilo, le monologi te osebe, hitro je padla zamera, če ni bilo po njeno, se ni zgodilo po njeno… Prijateljstvo s to osebo ni bilo mogoče, saj je več ali manj potekalo enosmerno, torej “daj mi”, “hočem”, “tvoja dolžnost prijatelja je, da me poslušaš in mi daješ oporo” nič od tega pa ta oseba v odnos oz. prijateljstvo ni vrnila ali prispevala nazaj.
Padla je odločitev, da se počasi odistanciram. Nekaj časa je šlo, potem pa je iz njene strani izbruhnila ogromna zamera. Širiti je pričela laži o meni, me obrekovati pred znanci in tudi pred sodelavci in nadrejenimi v službi. S sodelavci smo se potem pogovorili, izvedeli so mojo plat zgodbe, tako da gredo odnosi (vsaj navidezno) normalno naprej. Do dotične osebe(čustvenega vampirja) zaradi službenih stikov še naprej ostajam v striktno vljudnem odnosu, zavračam pa vsa ostala druženja, na katera me vabi. Vse to je zaenkrat le zatišje pred nevihto, saj bo zopet izbruhnila(kot je to do sedaj).

Prosim za nasvete, kako postopati, saj ne želim odreagirati preveč burno, le to bi mi namreč prineslo več škode kot koristi.

Pozdravljena

Jaz vam povem da konca ni. Sama sem bila v istem primeru,sem se umaknila prekinila vse stike pa me je vedno nasel in izsiljeval. Tako da draga moja Elza jaz sem se z njim spustila tako dalec mislec da je normalen prijazen tako kot je skoz prikazoval izkazalo se je pa ravno obratno. Unicil je mene,mojo druzino,se vtaknil se v mojega moza tako da danes se locujem po 18letih in prezivljam najvecje trpljenje svojega zivljenja. Kako je lahko nekdo tako krut in unici drugemu zivljenje. Tako sem na tleh da nimam besed si pa lahko samo predstavljate. Tako da zelim vam vecjo sreco in uspeh kot sem jo imela jaz.

taki imajo uspeh samo zato, ker najdejo šibko točko na sočloveku in potem jo izkoriščajo. Udarit je treba nazaj. Kako pa to, da v službi takega človeka prenašajo? Ga lahko tožiš za mobing? Zberi dokaze (sms, e. maili in vse kar ostane na papirju ne samo rekla kazala) in potem se postavi zase.
Za nesrečno ljubico pa, kar si človek skuha mora tudi pojesti. Varalice običajno naredijo veliko hudega drugim, ki jih nič nočejo oz. jim celo strežejo, se žrtvujejo zanje itd. Ti pa si svoje delo sama pokasirala. Postani boljši človek in potem ti taki ne bodo mogli do živega. Nisi ne prva ne zadnja, ki se boš ločila, razlogi sedaj niti niso pomembni.
Življenje gre naprej, samo ne objokuj svojih preteklih napak.

Pa si prepricana, da ne gre zate? Mene je tudi nekdo oznacil za tako – da sem jaz ta vampirka, v resnici sem se pa samo branila. On je pa tudi takole po forumih pisal o meni. Ni pa tudi vsak custveni vampir samo zato, ker je zamerljiv, sebicen itd. Jaz imam tudi prijateljico, ki samo jemlje, nikoli nima casa, se moramo drugi prilagajati njej,ker ona se nam ne itd., pa je nimam za vampirko, pac razvajenka.

Elza. Bo treba svojo zasebnost, misli, dogodke, namene skrivati pred vsemi s katerimi je taka oseba lahko v kontaktu. Če drži kot si napisal se napaja tudi pri drugih (sodelavci, in ne samo pri njih). Za nazaj se nima smisla preveč truditi. V naprej pa pazi kaj govoriš, delaš, objavljaš. Sicer to ne pomeni, da menjaš družbo, samo ne “hvali” se pred nikomur več in ne bo več hrane za njo. Hkrati se pripravi, da bo prišlo do približevanja z njene strani (to se vedno zgodi, ko se jim zatakne drugje) in takrat jo zelo na kratko odslovi brez nekega pojasnjevanja. Kaj si drugi mislijo naj te ne skrbi, saj ne moreš ničesar spremeniti.
Poznam osebo, ki je poiskala svoje žrtve po več kot 15 letih od njene precej podle prekinitve stikov. Velika večina tek nekdanjih žrtev (M/Ž) je mislila, da je sedaj vampirka druga oseba. Ni. Samo pristop ima še bolj izpiljen. Nekateri so se je hitro znebili, nekaj pa se jih je ponovno ujelo. Kot vidim in mi tudi povedo, so se znašli v precejšnjih težavah.

[/b]

Odgovarjam najprej na odebeljeno besedilo: sama take osebe, ki ji ti sicer praviš prijateljica, niti slučajno ne morem reči enako. Takih se tudi izogibam, ker z osebami, ki ustrezajo temu, kar si tudi opisala “jemlje, nikoli nima casa, se moramo drugi prilagajati njej,ker ona se nam ne” nimam kaj početi. Res je, tvojo prijateljico lahko imenujemo razvajenka, jaz bi ji celo rekla, da je totalno brez empatije in posesivna, vendar če želiš s tako osebno odnos prekiniti in te potem tale “prijateljica” več ne povoha, potem najverjetneje ne moremo govoriti o tem, da je čustven vampir.
Kaj pa če te ta “prijateljica”, kljub pogovoru in prekinitvi odnosa, ne želi izpustiti iz krempljev in bo na vsak način, lep ali grd, poskušala obdržati stik s teboj, da bo lahko še naprej (znova te citiram) “jemlje, nikoli nima casa, se moramo drugi prilagajati njej,ker ona se nam ne” – torej, da bo jemala, ukazovala, vsi se jim boste morali prilagajati…torej srkala in srkala iz vas vse, kar lahko dobi…? Torej…kako bi ti bilo takrat ob takšni “prijateljici”, bolje rečeno, “vampirski prijateljici”.

Da ti odgovorim še na vprašanje, ali morda ne gre zame in opazka, da je nekdo tebe označil za vampirja. Gremo po vrsti. Sama se nimam za vampirja. Znam namreč preceniti, prepoznati govorico telesa, imam občutek za empatijo in nikoli ne izsiljujem ljudi v smislu “ali bo po moje ali pa ne spregovoriva več”, prav tako ne manipuliram, ne delam čustvenih dram, tudi “tihega ubijalca odnosov” se ne grem. Če menim, da sem slabe volje, čaka pa me pijačka s kolegico in vem, da bom s slabo voljo okužila tudi njo, ji to prej povem, kako se počutim in srečanje preložim ali pa se tudi prijateljica malce pripravi in me mogoče celo razvedri.

Glede tebe…žal ne vem, kakšna je bila tvoja obramba, tako da lahko samo ugibam, zakaj te je nekdo označil za vampirja. Mogoče ima tudi tista oseba drugačne predstave glede vampirjev. Ne vem.

Ker že ravno odgovarjam…zaenkrat sem s to osebo, o kateri sem pisala na začetku, prekinila odnose, stike..vse, vendar pa sumim, da me je osebek dal samo na pauzo, ker si je našel družbo za preživljanje časa. Skrbi me, da se bo oseba zopet vrnila k meni, ker jo ta družba po določenem času zapusti oz. ponikne in tale vampir zopet ostane sam. Kako postopati naprej? Tej osebi očitno ni tuje zgrda priti do ciljev, zato me skrbi, kaj poleg laži, še lahko stori (tukaj odštejem nasilje, ker nasilna ni). Tudi ne skrbi me, da bi partnerju pričela širiti laži, da imam drugega, ker te osebe tudi moj dragi ne prenese. Čutim, da sem se tudi nekoliko utrdila in me ne vznemiri več vampirčkova prisotnost, če se slučajno srečamo, vendar me vseeno malce skrbi, kaj lahko še pričakujem.

New Report

Close