Najdi forum

Letos sem opazila da ponekod prodajajo zelišče, ki ga imenujejo curry. Je takšen sivkasto-srebren grmiček. Seveda sem vprašala kaj je to in povsod so mi rekli, da je to pač začimba curry in da rumeno cveti.
Glede na to da je začimba curry, ki jo vsi poznamo mešanica (kurkuma, ingver, kardamom, nageljnove žbice, poper,…) to ne more biti curry. Zanima me, če morda kdo to začimbo pozna in za kaj se uporablja.

kje si ga pa našla?
no,jest sem ene parkrat vidla kuharja jamije-ja , k je tiste listke kr lepo narezal in jih čofnil v svoje dobrote.me res zanima, kje bi se dal tak grmiček dobit.
nia

Imajo jih ponekod v Florina cvetličarnah, v MB v Florina centru blizu pedagoške, pa tudi na tržnici sem ga videla.

Mogoče je treba kar enostavno probati.
Se mi pa zdi res čudno, če dajo zelišču ime po neki drugi začimbi, s katero nima nič skupnega.

Res je, no js sem si to rastlinico kupla. Bom videla, kaj bo ratal.

Rastlino, ki jo prodajajo v Florini in za katero (napačno) govorijo, da je začimba, sem tudi sama kupila že lani. Po nakupu sem (na internetu)preverjala kaj sem sploh kupila in ugotovila, da rastlina definitivno nima nič skupnega s curry praškom. Temu se poleg številnih drugih začimb dodajajo listi currya, ki pa je grm (ali celo drevo). Kupljena rastlina ima samo vonj po curryu in je lahko poživitev zeliščnega vrta v smislu vonjav… Angleži bi sicer naj dajali tudi to rastlinico v določene jedi (sendviče…). V glavnem, v Google zapišite “curry plant” in dobili boste kup koristnih informacij, ki pa bodo žal drugačne od tistih, ki ti jih dajo “strokovnjaki” v Florini.
Lep pozdav!

New Report

Close