Najdi forum

Curljanje iz noska

Moj sin ima virozo in mu kar naprej teče iz noska, kar pa je zelo moteče ponoči, ker ne more normalno dihati, zaradi tega pa kar pogosto joka. Čez dan mu poizkušam čim več sluzi potegniti s pomočjo pumpice. Ali ima kdo kak “domač” nasvet, ki bi pomagal, da bi se ta sluz čim preje očistila.

najbrž bo ptrebno uprabiti tudi fiziološko raztopino, ki se po kapljicah da otročku v nosek – obstaja pa tudi varianta v spreju – fiziološka raztopina se kupi v lekarni. Nam vedno pomaga.

lep pozdrav

jaz sem moji mali nosek čistila tudi s palčkami za ušesa. Vendar bodi previdna. To se je obneslo.

Pro nas najbolj pomaga fiziološka raztopina Sterimar,kupiš jo v lekarni.Ko je bilo najhujše pa sem otroke namazala z mazilom BRONHISOL,imajo ga v zeliščnih trgovinah(podhod MAXIMARKETA)

Pozdrav,Ana

Draga Lucija,

sluz se bo hitreje izločala, če bosta inhalirala. Skuhaj cvetke kamilice, naj močno prevrejo.Potem jih pusti , da se malo shladijo, ker tako vročih ne smeta inhalirati.
Potem se vsedita za mizo,nagnita se nad kamilice in dajta veliko brisačo čez obe glavi, tako da ne pride zrak zraven. Malemu ne bo všeč ampak vzrajaj toliko časa, da se mu bo iz noska začela izločati sluz (nekaj minut).To ponovi 2-3 x na dan.

Poleg tega pa je potrebno vlažiti prostor.

LP,Kaja

Jaz namesto fiziološke raztopine doma prekuham vodo, ki jo solim, in jo nato nekajkrat na dan kanem s pumpico v nosnici. Nosek se tako zelo hitro čisti. Verjetno pa je fiziološka raztopina bolj praktična.

Čibi, povej mi prosim koliko daš soli v prekuhano vodo?

Približno eno čajno žličko na 2,5 dcl vode.

Najlepša hvala,Čibi za informacijo.

Da povem še jaz svojo izkušnjo. Pri prehladih in “aktivnih” noskih uporabljamo NISITO (morska voda), ki se jo dobi v vsaki lekarni v obliki spreja ali mazila. Bolj uporabna je v obliki spreja. Pazite, da ne boste imeli pretoplo v stanovanjih, v sobi, kjer spi otrok, naj bo radiator izključen. Ležišče v posteljici pa naj bo malo dvignjeno, da je glavica višje od telesa.

Lep pozdrav, Mateja

New Report

Close