Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Čudno povečano tkivo v grlu 8-letnika

Čudno povečano tkivo v grlu 8-letnika

Pozdravljeni
8-letni sin že 5 dni toži, da ga boli grlo ob požiranju. Vročine ni imel, prehladnih znakov tudi ne. Ker sem v grlu za bezgavkami opazila neko “bulo” in to samo na eni strani, sem ga včeraj peljala na pregled k pediatrinji. Pregledala ga je zelo na hitro in vzela bris, ki je bil negativen. Prilagam fotografiji grla, upam, da bo razvidno o čem govorim. Zanima me, ali je tako povečano tkivo pogosto ali pa bi morali spet na pregled?
Hvala za vaše mnenje in lep pozdrav.

Spoštovani,

najverjetneje gre za povečan mandelj levo. Na sliki sicer ni dobro razvidno, ali tkivo izrašča iz mandlja ali z neba. Najverjetneje gre za virusno okužbo. Če se bo dodatno pojavila vročina in še hujša bolečina, svetujem ponovno pregled pri pediatru, sak se lahko po nekaj dneh dodatno pridruži še bakterijska okužba (angina).

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

Pozdravljeni
Tkivo ne izrašča iz neba in niti ne izgleda, da bi izraščalo iz mandlja, temveč za mandljem, skoraj kot popolnoma neodvisna tvorba. Bom spremljala in če ne izgine, ga bom vsekakor še enkrat peljala na pregled – grlo ga zdaj boli manj, vročine sploh ni imel, tvorba pa je še kar enako velika.
LP
Petra

New Report

Close