Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija čudne reakcije

čudne reakcije

V zadnjih nekaj mesecih sem že parkrat doživela neke čudne reakcije, ne vem ali gre za alergije ali kaj drugega. Vedno me je začela srbet in pečt koža, potem glavobol, krči v trebuhu in huda koprivnica. Potem sem vedno bruhala, bolelo me je dobesedno vse in to zelo (imam visok prag bolečine pa je bilo to težko prenašat) včasih sem tudi cela drgetala. Po tuširanju, telfastu in medrolu se je stanje po eni uri umirilo, še kaka dva, tri dni me je pekla koža in sem imela blago koprivnico. Sem pa zelo alergična na hišni in cvetni prah, pršice,pelode trav, pike čebel in os od hrane pa po lastnih izkušnjah na orehe, lešnike, arašide, cimet, breskve. Te reakcije so se zgodile vedno po tem, ko sem jedla v kaki gostilni in enkrat na obisku. Če jem doma je OK!
Navadno so bile reakcije drugačne (koprivnica in dušenje) zato zdaj ne vem ali je to zaradi alergij ali ne. Sicer zdaj zaradi cvetenja jemljem redno Telfast 180.
Bila sem pri osebnem zdravniku (ne ve kaj bi to bilo, kri in urin je po osnovnih testih OK), ki mi je pa dal le napotnico za alergologa na vrsto pa bom prišla šele čez mesec pa pol, tako da bi kako mnenje, izkušnja… zelo prav prišla!

Opisujete znake grozečega anafilaktičnega šoka – življenje ogrožujoče stanje. Dušilo vas ni ker jemljete antihistaminik ( Telfast). Glede na opisano potrebujete nujen pregled pri alergologu. Sama bi se odločila za KOPA Golnik ( sedaj imajo ambulante tudi v Ljubljani ). Opis vaših težav bo skrajšal čakanje na pregled.

Takole na hitro bi jaz osumila hrano. Verjetno med ali arašide. Do pregleda se izogibajte prehrani v gostilnah ( kikirikijevo olje je pogosto uporabljano v fritezah, ker je cenejše in obstojnejše ) in nakupu delno pripravljenih prehrambenih izdelkov ( panirani zrezki, kroketi ..).

Ob ponovnem pojavu znakov takoj použijte set za samopomoč ob primeru pika ose ali čebele in se odpravite k dežurnemu zdravniku. Osebnega zdravnika imate slabo podučenega o simptomih hudih alergičnih reakcij.

Hvala! Torej gre za alergično reakcijo, ki jo je ublaži Telfast – zdi se mi logično, ja! Bom zatežila, da mi napiše osebni zdravnik na napotnico nujno, da bom kaj prej na vrsti! Sem z vasi in tukaj zdravniki poznajo samo ene pet bolezni :-).
Ukrepe pred anafilaktičnim šokom poznam- alergije zame niso nič kaj novega, samo do zdaj reakcije niso zgledale tako. Na Golniku me sicer bežno spremljajo že več let (dvakrat neuspešna imunoterapija na čebelji pik), če imam težave…, problem je ker redno, kontinuirano nihče ne spremlja mojega stanja. A kdo svetuje kako naj si to zagotovim, stalnega alergologa?

New Report

Close