Čudna bolečina
Septembra lani sem bila v bolnišnici zaradi pataloškega EKG. Imela sem bolečino za prsnico v levem predelu, ki se je širila tudi v levi predel vratu proti čeljusti. Težav s srcem nisem imela. Preiskave niso pokazale nič posebnega, vse v mejah normale. Diagnoza je bila ishemija miokarda. Šla sem še na pregled k kardiologu, diagnoza vse v mejah normale. Svetoval mi je pregled pri gastroenterologu, ker me večkrat boli želodec, zaradi izključitve GERB. (nisem še bila). Pregledal me je tudi ortoped, diagnoza thoracalgia. Sedaj so se iste težave spet pojavile, povedati moram, da sem se pred leti zdravila tudi za hipertirozo (izvidi so sedaj v mejah normale, zdravil ne jemljem). Kaj mi svetujete glede zdravljenja in prejšnjih diagnoz.
V vašem postu sta napisani dve povsem nasprotni ugotovitvi: napisali ste, da so zdravniki ugotovili patološki EKG, da ste imeli bolečino za prsnico (ki so značilne za prizadetost srčnih žil) in da “težav s srcem niste imeli”.
Ostalih podatkov v postu je premalo, da bi bolj posumil na bolečine srčnega izvora oziroma bolečine, ki bi izvirale iz drugih organov (npr. GERB).
Včasih si zdravniki do diagnoze pomagamo z ugotovitvijo katero zdravilo bolj pomaga.
Ali ste poizkusili učinek zdravil, ki izrecno lajšajo bolečine srčnega izvora? Morda boste prišli korak naprej kar zadeva ugotovitev sedeža bolečine.
Kako učinkuje običajne tablete proti bolečinam? Kako pa pomirjevala. Odprta je tudi pot zdravljenja GERB-a.
Lep pozdrav!
prim. Boris Cibic, dr. med.