Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Čuden občutek v ustih

Čuden občutek v ustih

Pozdravljeni,

moja mama že nekaj časa tarna o čudnem občutku v ustih. Kljub prigovarjanju, ne želi obiskati svojega zdravnika, saj pravi, da ni nič. Zadnje čase pogosteje obiskuje tudi zobozdravnika, ki ga je poprosila, da naj ji pogleda, če je kaj videti. Rekel je, da nič.
Skrbi me, ker traja že nekaj časa in se stanje ne popravi, temveč stopnjuje.
Težave so sledeče: ima čuden občutek v ustih, z jezikom ves čas opleta po ustni votlini kot da jo nekaj tišči ali srbi oz. kot da nekaj išče (čutiti je, da je zaradi tega že nervozna), na jeziku ima precej zarez (verjetno zaradi stalnega premikanja po ustih), primanjkuje ji tudi sline in zadnje čase se to še stopnjuje. V lekarni so ji dali Daktarin, ki pa je stanje mogoče čisto malo omilil, potem pa se zadeva ponavlja.

Hvala za kakšno izkušnjo in nasvet.

Mami2011

Spoštovani,

Daktarin pomaga proti glivicam, v tem primeru so vidne bele obloge ali pikice.

Iz opisa ne morem sklepati na vrsto težav: Možno je vnetje sluznice, motnja senzibilitete (okvara živca ali okvara v možganskem deblu), vnetje podjezične žleze slinavke ali kakšne manjše žleze itd.

Potreben bo pregled pri osebnem zdravniku, ki se bo odločil o ev. napotitvi.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close