Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Čuden občutek v okolici jezika

Čuden občutek v okolici jezika

Spoštovani!

Na vas se obračam zaradi čudnega občutka pod jezikom, ki traja približno teden dni. Takrat sem občutil nekakšen pekoč občutek na jeziku, po katerem so se pojavili rdeči izpuščaji. Tekom dneva se je bolečina razširila tudi na področje pod jezikom, dokler me ni na koncu bolelo še grlo. Čez dva dneva so bolečine v grlu ponehale, tudi rdeče pikice so zginile z jezika, še vedno pa me zelo peče področje pod jezikom. Opazil sem tudi dve nekoliko večji beli lisi. Jezik je tudi senzibilitetno povsem spremenjen. Občutek je približno tak, kot da bi bil na njem še en sloj (kot da bi ga premazal z lakom). Zoprno je, ker že več dni ne morem normalno požirati hrane in tekočine. Sicer pa je moje splošno počutje dobro.

Hvala za vaš odgovor mnenje vnaprej!

O. L. K.

Vzrok za take težave je težko natančno opredeliti, lahko bi šlo morda za opečen jezik, morda posledica pitja ledenih pijač, ali uživanje močno začinjene hrane… – ? Vsekakor, če se stanje počasi vrača v normalno, ne skrbite, počakajte še nekaj dni, morda si privoščite Tantum Verde ustno vodo ali tbl. ali Angal S sprej.

lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close