Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Čuden občutek pri srcu

Čuden občutek pri srcu

Pozdravljeni!

Sploh ne vem kako bi to opisala.
Na sredini prsi, pri srcu, imam čuden občutek. Vsako toliko časa čutim, kot da mi nekaj s težavo gre naprej. Ob tem mi srce hitreje utripa in ob tem dobim kot neko tesnobo. Kaj bi lahko bilo to? Kaj bi to bila lahko žila? Da mi kri ne dovolj pretaka v srce? Sicer pa problemov ni, to je pokazal izpis EKG, edino kar večkrat občutim hitrejše bitje srca.
Prosim vas za vaše mnenje. Več vam ne morem opisati.

Pa še to. To se mi je že nekajkrat zgodilo. Ni prijeten občutek.

Hvala vam za odgovor.

LP, Mimi

Zelo verjetno imate številne “prezgodnje utripe”, ki jih zdravniki imenujejo ekstrasistole. Taki utripi so pogostoma zelo moteči. Bolniki jih čutijo kot zastoj srca, tesnoba, hiter utrip srca, naval krvi v glavo, itd.

Ni redek primer, da se ekstrasistole ne pojavijo ravno ko je bolnik na preiskavi EKG.

Ekstrasistole lahko nastopijo pri povsem zdravem srcu kadar smo živčni. Upam, da imate zdravo srce in da se boste rešili ekstrasistol z zdravim življenjskim slogom (nekajenje, rekreativni šport, itd.). Morda bodo potrebna tudi blaga pomirjevala (Persen).

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Pozdravljeni!

Še nekaj me zanima. Kaj ekstrasistole se da odpraviti? Se to sploh da pozdraviti? Mi predlagate pregled pri zdravniku?
In, ali je to huda bolezen?
Stara sem 23 let.

Pa hvala za odgovor.

LP, Mimi

Pri zdravih srcih ekstrasistole prej ali slej izginejo. Ali je vaš zdravnik izključil obolenje ščitnice, obolenja v področju rodil ali drugo obolenje? Imate zdrave zobe?

Če ste sicer zdravi, so ekstrasistole verjetno živčnega izvora, ki se pozdravijo z obvladanjem stresnih vplivov, blagimi pomirjevali in aerobno vadbo.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close