Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija ct obnosnih votlin

ct obnosnih votlin

Prosim lepo za pojasnilo izvida. V obnosnih votlinah ni patoloskih sprememb. Nosni pretin stoji v piramidi v desno, posteriorneje malo v levo z mocnejso levostransko kristo, ki se boci proti levi spodnji skoljki. Vecjih posebnosti lateralnih nosnih sten ni. Epifarinks ima simetricne stene, prost lumen.

Prosim, za cimprejsnji odgovor in vas lepo pozdravljam

LP, odgovor že napisam.

Se opravicujem,
ampak ne vem kje je odgovor. Lp

Spoštovani!

Najveretneje ste poslali dva enaka vprašanja (ali pa sta 2 popolnoma enaka vprašanja).
Če ne, se opravičujem, ta izvid pokaže le da je nosni pretin močno zvit – brez vnetja ali druge bolezni, v takšnih primerih pride v poštev operacija nosnega pretina (seveda, če imate težave).

LP IB.

Tezave imam pozimi, ko se prehladim me boli cela desna stran, imam glavobol, letos pa sem prvic dobila vrocino in gnojni izcedek iz nosu. Dobila sem antibiotik amoksiklav in se je stanje izboljsalo. Sla sem na kontrolo z izvidom od ct, pa je zdravnik rekel. da po operaciji nosnega pretina stanje ne bo nic boljse. Moja osebna zdravnica pa mi zelo tezko napise antibiotik, skratka zime so prav obupne. Naj se omenim, da se mi tezave ponavljajo ze 15 let. Hvala za vaso prijaznost in lp.

Sopštovani!

Če nimate zvit nosni pretin in če so sinusi prezračeni, potem dejansko pride v poštev, da se “čuvate” prehlada, da si redno čistite nos ob zamašitvi… Nekateri smo bolj občutljivi, pa se moramo več čuvati.

LP IB.

Nosni pretin na desni strani imam mocno zvit. Doktor na polikliniki mi je rekel, da se stanje po operaciji pretina ne izboljsa. Prosim, za vase mnenje. Lp

Spoštovani!

Karkoli bolj konkretnega vam lahko povem, jaz ali tisti ki vas gleda, če vidi vaš nos in CT slike. Vse drugo je “zdravljenje” na daljavo, kar nikoli ni bilo v redu.
Če res imate močno zvit pretin, potem ne vem zakaj ne bi operacija pomagala, vendar kot rečeno, težko je po pismu dati mnenje.

LP IB.

New Report

Close