Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Črno blato

Črno blato

Spoštovani,

13 mesecev star sin je v zadnjem tednu 4x odvajal črno blato, včeraj 2x zaporedoma. Blato je bilo nekolilo trše konsistence in brez posebnega vonja. Drugače odvaja 3x-4x na dan in vsa vmesna odvajanja so bila normalne barve. Jedel ni nič takega kar bi lahko povzročilo tako barvo niti mu ne dodajam železovih dodatkov. Glede na to, da blato ni bilo črno pri vsakem odvajanju me mora vseeno skrbeti? Bom vseeno klicala tudi osebnega pediatra ampak je trenutno na dopustu. Če bi šlo za krvavitve bi se otrok tudi drugače slabše počutil in imel tudi druge simptome poleg blata?

Hvala vam za odgovor.

Lep pozdrav

Verjetno ste v tem času, ko ni bilo mogoče odgovarjati, rešili zadevo.

Črno blato pri otrocih res največkrat vidimo poo uživanju železovih preparato9v, po uživanju kakšne druge hrane (npr. borovnice), od bolezenskih vzrokov pa najpogosteje črno, zelo smrdljivo blato (vonj po železu)= povzroča krvavitev iz zgornjih prebavil.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close