Najdi forum

L.P.!

SE OPRAVIČUJEM, DA ŠE ZADNJI DAN V LETU MORIM!! AMPAK TO VPRAŠANJE SE MI ŽE NEKAJ ČASA MOTA PO GLAVI IN ME RES ZANIMA ODGOVOR!!
KAJ POMENI, ČE SE TI NARDI NA ZOBU-NA STRANI ZOBA ČRNA PIKA….MOGOČE MAJHNA LUKNJA-ČRNA!?NEKI TAKEGA!TO SE MI ZDI ZLO NENAVADNO, DA JE NA STRANI, PONAVADI JE Z VRHA NE PA IZ STRANI??
A JE KAKŠNO ZDRAVLJENJE, ALI ZOB IZPULIJO?????

NAJLEPŠA HVALA ZA ODGOVOR!!!

SPOštovana črna pika,

verjetno je karies, za kaj več bo potreben pregled. Karies res nastaja na griznih površinah pa tudi na ploskvah v medzobnem prostoru, kjer je celo bolj neugoden, ker ga sami težje opazimo.
Zato kar pot pod noge in k zobozdravniku. Zoba pa vam ne bodo kar izpulili. Najprej pride v poštev navadna zalivka, ekstrakcija pa je možnost, ki se je danes polotimo šele, ko izčrpamo vse ostalo.

Dober dan,

Meni se je naredila črna pika na vrhu zoba in notri je luknjica.Ali mi bodo morali odpuliti zob?

 

Pozdravljeni,

 

vsekakor ne…. Je pa dobro obiskati zobozdravnika, da pogleda in oceni stanje zoba in seveda popravi kar je za popraviti.

Teja Jeras dr. dent. med. Zobozdravstvena ordinacija MOGYdent Dunajska cesta 433 Ljubljana - Črnuče T: 031 433 468 E: [email protected] W: www.mo-gy.si/zobozdravstvo V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda.

New Report

Close