Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? črevesne težave

črevesne težave

stara sem 22 let.
pri 17ih so mi po operaciji slepega črevesa postavili diagnozo ulcerozni kolitis.
do decembra 2008 vecjih tezav nisem imela,obcasne driske in bolecine,a vse v mejah normale.na zacetku sem jemala zdravilo salofalk,a mi ga je zdravnik zaradi vrtoglavic in splosnega slabega pocutja odsvetoval,zato sem vecino casa le pazila na prehrano.obcasno sem se sicer pregresila,a sem v obdobjih,ko se nisem pocutila dobro jedla samo presno hrano.

od zacetka letosnjega leta pa se je vse spremenilo.crevesne krvavitve so postale ze prakticno stalnica (vsaj 3-5x na teden),pojavljajo se mi pogoste driske,ki so jim obcasno sledila obdobja zaprtja.

v zadnjem mesecu so zaprtja postala pogosta (na vsakih nekaj dni) in trajajo približno 3-5 dni.v tem času iztrebljam samo sluz (včasih redkejšo,včasih gostejšo,prozorno do rumenkaste barve),zelo pogosto je pogosta tudi kri.

pred nekaj dnevi sem prvič poizkusila s pitjem donata,ki je po 2 dneh sicer začel delovati,a me je po dveh dneh čiščenja spet čakalo hudo zaprtje.

ker ne morem normalno iztrebljati (običajno je bilo pri meni to 2x dnevno),čutim močne bolečine v spodnjem predelu trebuha in občasno (kadar sem zaprta) v želodcu.

prav zaradi želodčnih bolečin že 2 dni ne spim več kot 2-4 ure na noč,čeprav sem že čez dan povsem brez energije in vedno utrujena.

moja prehrana temelji na čistih juhah,rižu,suhemu kruhu in kuhani zelenjavi.

Kaj pa če bi povedala za težave svoji osebni zdravnici?

Očitno je prišlo do poslabšanja osnovne bolezni, mogoče dieta ni več prava. Možne so tudi nove alergije na kakšno hrano oziroma intoleranca.

Po mojem mnenju bi bil smotrn pregled črevesja, da se pogleda stanje in odredi morebiti nova terapija z zdravili oziroma prehrano.

Vsekakor pa se pogovori s svojim zdravnikom ali gastroenterologom, pri katerem si pacientka.

New Report

Close