Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Crevesna okuzba pri dojencku

Crevesna okuzba pri dojencku

Pozdravljeni, iz petka na soboto je naša 5 mesečna dojenčica dobila vročino 38.5. Vročina se je gibala tako do poldneva, zato sem ji svečko dala šele takrat, ko se je dvignila na 39. Ves čas jo je precej bolel trebušček, ker ni mogla kakat. Nato sem ji dala sladke kamilice in je po dveh urah nato precej trdo odvajala. Apetita ni imela, cel dan je pojedla 550 ml (drugače jih poje 900) in po vseh obrokih je imela drisko. Zvečer je vročina spet narasla in je dobila svečko. Ponoči driske ni imela. Danes podobno, apetita nima (pojedla spet okrog 550 ml), krčev pa nima več, drisk je imela trikrat. Nima pa več nič vročine. Zdaj je tako nehvaležen čas med prazniki in našega pediatra ni. Ali moramo jutri vseeno k zdravniku? Ali se lahko ta črevesna zadeva vseeno zakomplicira, četudi je vročina padla? Ali je 550 ml kritično premalo? Ima 8.5 kg in velika 68 cm. Najlepša hvala za odgovor.

Najverjetneje gre za neko virusno črevesno okužbo. Ko prebolevamo bolezen, ki prvenstveno prizadene črevesje, je neješčnost oz. nezmožnost vnosa tako tekočin kot hranil, razumljiva. Če otrok joka s solzami, ima polna usta sline in je polulan na približno 4 ure, ni nevarnosti, da bi bil dehidriran. V naslednjem dnevu ali dveh nadomestimo izgubljeno tekočino.
Če pa otrok še vedno zavrača hranjenje in vnos tekočin, je apatičen, izgleda hudo bolan, je ptorebno k zdravniku.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close