Najdi forum

creaton ali tondach

Živijo,

Odločamo se med strešniki tondach carmen rdeča engob. in creaton balance rdeč enog. ali premion (barvna niansa). Zanima me ali ima kdo od vas te strešnike in kako je zadovoljen? Glede cratona so bili na enem forumu zelo kritični, da je precej loma in da prodajajo našim kupcem 3. klaso za prvo? Ali je imel še kdo take probleme.

Živijo,

mi smo dali Creaton gor pred mesecem dni. Prav tako smo se odločali med Tondachom in Creatonom, ampak je slednji pol razreda kvalitetnejši. Dobili smo ga za isto ceno. Nam je pa streho nabavil in jo postavil Jaris d.o.o., ki nam je tudi postavljal hišo. Oni ti lahko povedo iz prve roke.

Živijo Jurij,
Katere vrste kritino pa ste vzeli?

Sva se odločala med Creatonom in Tondach, pa sva kasneje izbrala Creaton. V igri je bil sicer tudi Bramac in še ena druga kritina, ker je bila meni na prvem mestu oblika in bi naj vzela raven strešnik. Ampak je moj že od začetka vztrajal, da bi bilo fajn, če je glinen, tako sva imela na koncu na izbiro Tondach in Creaton. Izbrala sva Creaton, premislila sva si glede oblike, ker se je vsem zdelo, da ne bi pasal k tipu hiše, tako da sva vzela (men se zdi) da Balance – nek novi strešnik, ki je pa slučajno v akciji in nama je bil potem najbolj všeč, hkrati pa je menda Creaton še nekoliko boljši od Tondacha, na koncu je bil še pa celo daleš bolj ugoden od katerihkoli drugih…

TONDACH

tudi mi smo se odločili za creaton (naj bi bil kvalitetnejši), po cca 1 letu pa se dogaja z njim to, kar si slišal;precej poka.strinjam se, da je to verjetno neka slabša kvaliteta, cena pa temu neprimerna.
lp

Vsak krovec vam bo povedal – CREATON!

Po izkusnjah, ter nasveti strokovnjakov je bil vedno CREATON ! Tondach je ustvaril ime in to jih se drzi pokonci,saj ne da so slabi ampak creaton je le creaton 🙂

Lep pozdrav!

Kdor se odloča med strešniki Creaton in Tondach je vsekakor na pravi poti pri izbiri materialov za svojo streho, kajti glineni strešniki so navsezadnje le naravni material, ki se je stoletja odlično obnesel.
Vsekakor pa je Creaton tisti, ki prevladuje v kakovosti. 50 let garancije, ne glede na klaso.

Navsezadnje pa je pri vseh materialih najpomembnejša pravilna montaža. Nestrokovnjaki bodo sicer krivili materiale, vendar so materiali dandanes že zelo dodelani.

Pokanje strešnikov izhaja iz nepravilne montaže le teh, kajti letev na strešini ponavadi nihče ne izravna, zato strešnik zaradi nestabilnega položaja poka predvsem pri snežnih obremenitvah. Pri montaži strešnikov je tudi pomebno upoštevati razmak med strešniki, kajti če so strešniki stisnjeni en do drugega, bodo zaradi temperaturnega raztezanja tudi v tem primeru pokali.

Namig: nestrokovne montaže katerihkoli materialov, še tako dragih, vam bodo obrnile hrbet pri uveljavljanju garancije.

http://www.krovstvo-plohl.si/

50-letne garancija je samo dobra marketinška poteza in nič drugega…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Mi smo se odločili za cenejši Tondach, pa se še ne morem odločit, ali mi je žal ali ne. Skratka, tam, kjer je bilo potrebno strešnike rezati (okoli strešnik oken), se potem vidi rdeče oz. je bilo potrebno obarvat na črno. Se pa razlika vidi. V primeru Creatona temu ne bi bilo tako, ker je strešnik v celoti enotne barve (če je črn, je cel črn-tudi notranjost, tondachov ima samo barvo oz. glazuro).

Sicer se nam do sedaj (3 leta od pokrivanja) ni še noben strešnik polomil. Skratka, izgleda kot prvi dan.

G. Plohl očitno imate dober rabat pri Vašem dobavitelju strešnika Creaton. 😀 Naj pa poudarim, da iskanje strank na tako laičnih izjavah in trditvah o delu konkurence je pod vsem nivojem!!!

Sam imam tudi cca. 15 let izkušenj z tesarstvom in krovstvom in lahko tudi iz prve roke rečem, da vsako sezono kličejo stranke, ki so najele ” strokovnjake” kot ste vi, ki se hvalijo na veliko, da jim streha pušča in da se “mojster” sedaj sploh ne pokaže več pred hišo oz. se tudi ne oglaša na telefon. Tako da g. Plohl vzemite si v razmislek, da ne bom preveč direkten

Midva sva dala Creaton in je bil cenejši od Tondacha – in se je poznalo rdeče,ko so ga razrezali, ja normaln, da se je poznalo, če je pa iz gline – smo ga pač pobarvali. So nam pa pokrivali streho pri firmi, ki so eni od zastopnikov Creatona, zatp mislim, da je strokovno narejeno. Do sedaj ni nič popokalo, narejeno je tudi po strokovnih ocenah odlično, sploh mi je pa bil všeč zelo korekten odnos te firme. Ponavadi ti niti ne odgovorijo na povpraševanje, ti so takoj, cena je bila res res ugodna, naredili so točno v roku… Ne bom omenjala imena in ne bom delala reklame, ampak je pa res. Čeprav bi si zaslužili reklamo. Pa ne rečem, da je Tondach slab, gre mi pa na živce, ko nekdo lepo pove mnenje in je korekten, še ime je napisal, OK malo reklame si je naredil pač, zakaj ne, če administrator to dopušča, se je pa vsaj predstavil z imenom in bil fer.

Veliko je pa res odvisno od montaže, mi imamo sicer stavbno pohištvo, kjer je sicer nekaj tudi kvaliteta, ampak ti brez dobre montaže nič ne pomaga.

Puhek mogoče sem bil v komentarju na prispevek g. Plohl-a res grob v besedah, vendar verjemi, da popolnoma vse kar sem napisal JE res. In sem poskušal biti nežaljiv in tako naprej.
lp

No, jaz upam, da ni res – čas bo sicer pokazal. Kolikor vem, pa zaenkrat znanci, ki so dali to, nimajo nekih problemov. Pri naju, npr. niti ni bil noben strešnik obtolčen – kot eni govorijo – je pa res nekaj, mislim, da je moj eden boljših pogajalcev kar se tiče teh stvari in komplikator, tako da si verjetno še upali nebi podtaknt kake škart robe. Jaz mislim, da je od tega veliko odvisno – res pa ni fer, da so stranke obravnavane neenako, ampak msilim pa tudi, da je tako pri veliko firmah v Sloveniji.

Na forumu Gradimo, opremljamo in urejamo dom pozdravljamo vsakršne konstruktivne nasvete uporabnikom, ki nudijo informacije in pomagajo pri razrešitvi konkretnih problemov.

Med drugim je forum namenjen tako iskanju obrtnikov, kot diskusiji in mnenjem o njihovi kvaliteti. Raje podajajmo čim več argumentiranih in konkretnih rešitev, ne spuščajmo pa se na nivo vrednostnih ocen, če z nekom nimamo ne dejanske izkušnje niti ne ponudimo primerljivega ali boljšega nasveta.

~~~ http://Trgovina.Over.Net Z nakupom podpirate brezplačne zdravniške nasvete.

Slovenci takšni kot smo,gledamo na garancijo,v Nemčiji,kjer je matična firma Creatona ima garancijo samo 10 let.ker tako predpisuje evropska zakonodaja,torej garancija v Sloveniji pa 50let,je marketinški nateg.V Sloveniji so samo uvozniki oni pa garantirajo z 20000EUR ko so si ustanovili d.o.o,a veste,da je lahko ena streha toliko vredna,ne vem kako lahko sedaj,ko so lastniki creatonovci,garantirajo za Meindl,Trost,Pfleiderer,tako,da so vsako leto v ceniku drugi modeli,pri nas so pa akcije za strešne kritine,ki v Nemčiji ne gredo v promet potem pa jih vržejo iz programa.Poglejte si cenik 2007 in cenik 2010,pa mi naj kdo oporeka.Da nebo pomote Creaton ima kvalitetne strešnike,vendar ne iz teh kupljenih tovarn,ampak tistih,ki se prodajajo že skozi pod njihovo znamko vendar je tudi cena temu primerna-Mercedes in te v Sloveniji niso v AKCIJI,ker se prelepo prodajajo pri njih doma in jim ni potrebno spuščati ceno na našem trgu,ker smo mi za njih še zmeraj balkanci.Torej pokajo strešniki iz nekvalitetnih tovarn in tudi iz Madžarske tip Balanc in Rapido,ker so narejeni iz začetnih proizvodenj.Pa še o Tondach-u je le podjetje z sedežem v Sloveniji in se lahko obrneš na njih,kadar želiš in kvalitetno ne zaostajajo nič za Creatonom,je pares,da včasih ne konkurirajo z ceno,ker jim ni potrebno,ampak če kupiš kvalitetni Creaton in Tondach je pa cenejši Tondach,verjemite mi,ker sem na tem krovskem trgu že 16 let in z kvaliteto ne zaostaja popolnoma nič,samo važno je kako je vgrajen,v Sloveniji je preveliko mojstrov pod narekovaji,ki mislijo,da znajo polagati kritine vendar ne znajo prebrati,da se večinoma kritin polaga na polovični zamik,potem se vgrajujejo modeli strešnikov na premajhne naklone,ker je krovec prevzel streho na m2,da je bil cenejši od konkurenta,ki je ponudil tako,kot je potrebno,glede na naklon izbirati tip strešnika in ne na ceno,pa si poglejte in preberite tehnična navodila za strešnike,ki so vgrajeni na vaši strehi in izmerite naklon pa boste videli,da vas je sigurno 50% takšnih,ki nimate pravilno narejenih streh,ker ste zaupali mojstru,ki je najcenejši in potem,ko vam pokajo strešniki vam nebo nobena garancija pomagala,ker ni pravilno narejeno…

Creaton, ki sva ga vzela midva, je bil tako trd, da ga je krovec komaj rezal – menda. Menda to pomeni, da je kvaliteten. Ne vem, ampak ker je moj iz foha, ve, kaj je kvalitetno. Ne rečem, da kak drug strešnik ni.

Sam tale “kriza” pa je naredila – pljuvanje drug po drugem. Meni to ni všeč. Tudi mi imamo firmo (reklama ni dovoljena, sam so pa preverjeno najbolj kvalitetni izdelki te vrste v Sloveniji in tudi cenejši od podobnih), ampak na misel mi ne pride, da bi pljuvala po konkurenci. So tudi izdelki primerljive kvalitete, so slabši tudi, ampak se mi zdi, da bi morali stremet k temu, da so naši vedno boljši, pa se potem lahko hvališ, druge pa pusti pri miru.

tisto kaj pac mas tisto hvalis tak to pac je

Mi smo pokrili streho z Creaton Rapido kupljen pri Šabedru v Zgornji Koreni. Problem je nastal zaradi barve kritine. Ko je bla streha pokrita se ni vidla razlika barve, vidla se je šele ko je streho spral dež. Ko smo od daleč gledli streho se je opazla razlika v barvi. Kličemo raklamanta pride pogledat opazi da je razlika v času izdelave strehe. Poslika pošlje na podjetje, vendar podjetja pravi da se bo barva popravla. Danes je minlo 8 mesecev vendar je še razlika ista. Zato nisem najbolj zadovljen z kritino in z reklamacijo.

New Report

Close