Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Covid protitelesa

Covid protitelesa

Pozdravljeni

Zanima me če je bil kdo na testu protiteles oz. se sam spozna ali pozna koga, ki bi uspel razbrati kaj pomenijo te številke?

Sem 3x cepljen (nazadnje pred več kot 10 meseci), potrjeno okužen nisem bil nikoli. Test sem opravil ker sem bil v stiku z okuženo osebo, sam pa se ponovno nisem okužil (večkrat tekom zadnjih dveh let sem bil testiran, verjetno okrog 20x). Star sem 25 let, drugače relativno zdrav.

Test je opravljen v UKC Maribor, rezultat je več kot 2080, referenčna vrednost je pod 33,8 BAU/mLA (SARS-CoV-2 Pt-kvant. proti trimernemu S proteinu).

Zanima me predvsem ali to pomeni, da sem v vmesnem času že prebolel covid in kakšne so normalne cifre? Vem da to nič ne pove z gotovostjo, vseeno pa me okvirno zanima kaj pomeni ta vrednost in kakšne vrednosti imajo drugi. Hvala za vsako informacijo.

Spoštovani, test pove izključno to, da imate pozitivna protitelesa proti S proteinu. Kar je logično, ker ste bili proti covid-u cepljeni. Pozitivna bi bila tudi po prebolelem covid-u. Na podlagi prisotnosti protiteles ni mogoče sklepati, ali ste okužbo tudi prebolevali. Vrednost je sicer dokaj visoka, kar pa je pogosteje pri dobrih odzivnikih (mladi), osebe, ki so bile nedavno nazaj v stiku, … tudi individualno so razlike ogromne.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

New Report

Close