Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija COVID-19 in sostarševstvo

COVID-19 in sostarševstvo

Pozdravljeni,

Lepo prosim, če mi lahko date kak moder nasvet:
Sem v ločeni zvezi.
Otrok še ni prespal pri meni odkar je izbruhnil korona virus.
Žal ne zaupam 100 odstotno, da otrok ni okužen.
Znakov trenutno nima, jih je pa imel večkrat odkar je virus izbruhnil. (Vročina, zamašen nos, kašelj – pač tipični simptomi otroškega covida-19)
Vedno smo uporabljali zaščitna sredstva.
Zelo si želim, da bi prespal pri meni, vendar ne vem, kako naj ustrezno ravnam.
Testom ne zaupam stoodstotno, ker mediji večkrat govorijo o tem, da niso testi zanesljivi.
Verjamem jim, ker trditve podpirajo z dokazi.

Pri meni ni bilo do zdaj še nobenih simptomov. Zelo pazim, kje se gibljem, s kom. Služba je takšna, da nimam sodelavcev.

Najlepše se zahvaljujem za kakršenkoli odgovor.

Nosni bris na korono dokaže virus, če je prisoten v nosu, kar je običajno že kakšen dan pred nastopom bolezenskih znakov in nato običajno teden ali dva (lahko pa tudi dlje). Popolne gotovosti ni, kot pri vseh zadevah v življenju. Testi so zanesljivi v visokem odstotku, če govorimo o 90% zanesljivosti, ne moremo govoriti, da test ni zanesljiv.
Odločitev, ali sprejmete tveganje, da je test sicer negativen, otrok pa vseeno okužen, morate sprejeti sami, pač glede na okoliščine in znake, ki jih ima otrok.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Najlepša hvala za odgovor Tanč.
Delno pomaga.

Počasi se me loteva obup.
Otrok je bolan sigurno vsaj enkrat na mesec. Znaki prehlada. Kašelj, vročina, smrkanje…
Pediatrinjo ima več kot 100km oddaljeno, z drugim staršem.
Drugi starš pravi, da se trudi z naravnim zdravljenjem.
Očitno nič ne pomaga.

Kadar je otrok z menoj, vedno zbolim.

Ne morem si privoščiti stalno jemati bolniško za teden ali dva potem ko je otrok pri meni.

Sedaj pa še covid-19.

Otrok ima ponovno znake prehlada.
Kaj bi vi storili na mojem mestu v tem momentu?
Kaj bi storili generalno?

Želim si kakšnega obširnega posveta s strokovnjakom, vendar ker je pediater tako daleč in nič kaj naklonjen pogovorom, ne vem kaj storiti. Ali obstoja kakšna pediatrična svetovalnica?

Oba z otrokom že zelo pogrešava drug drugega. In to se vleče že preveč let.
Se pogrešava -> Sva skupaj. -> Zbolim………………..

Ne vem kaj naj rečem otroku, ko me gleda z otožnimi očkami in želi biti z menoj.

Težko vam svetujem kaj konkretno lahko ukrepate.
Ali je otrok v vrtcu? Znano je, da otroci v vrtcu pravzaprav kar naprej obolevajo (povprečno 11 prehladnih viroz letno) in to za banalnimi prehladnimi obolenji. In če se vi vedno nalezete, je to najverjetneje znak, da v otroštvu niste preboleli svoj delež banalnih prehladnih obolenj.
Otroci z boleznijo COVID19 imajo lahko bolezenske znake, ki niso vedno samo vročina+prehlad+kašelj, pač pa pogosto vročina ali tudi ne, glavobol, utrujenost, prebavni znaki, lahko tudi izpuščaj, lahko samo vročina. Skratka, pri otrocih je ptorebno testiranje na korono vzeti širše. Bi bilo pa manj verjetno, da gre za korono, če oboli vsak mesec. Ni pa mogoče zatrditi, da ni korona ravno zadnja okužba, ali predzadnja, če ni bilo testiranja. Vendar bi v tem primeru skoraj zagotovo oboleli tudi starši, s katerimi je v tesnem stiku.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close