Najdi forum

Danes je v reviji ONA članek o hiperaktivnih otrocih: toplo priporočam, ker je napisan zelo dobro.
Če bi bilo več takih člankov, bi mi lažje živeli v tej družbi!

Sasi
mama otroka s hiperkinetično motnjo v razvoju

Tudi mi smo ga zasledili a še vedno kolebamo: Ritalin DA ali NE!??
Naša praksa je pokazala, da naš 9-10 letnik uspe tudi brez tabletk delovati sprejemljivo; po 1 mesečnem tretmaju smo prenehali in ga opazovali; vse je bilo kot prej: na čase dobro, na čase pa obup!
LP

Učinek Ritalina ni čudežen, vsaj pri večini otrok ne, pa vendar otrokom po besedah strokovnjakov pomaga (brez, da bi se tega zavedali) bolje nadzorovati samega sebe in s tem lažje sodelovati z okolico.

Primer, ki je v članku opisan na začetku (“ko so pričeli dajati Ritalin je bilo vse drugače”) po mojem mnenju ni realen;
to bi bilo prelahko; daš otroku Ritalin in vseh težav je konec.

Kljub temu je članek odličen, pa čeprav staršem, ki imamo otroke s HKS ni povedal nič novega.

Tudi sama mislim, da Ritalin ni čudežno zdravilo, ki bi težave odpravilo čez noč.
Prav tako samo medikamentozna terapija brez ustrezne pishološke, vedenjske in podobnih terapij, je lahko samo “kapljica pomoči”.

Lep pozdrav in lep dan, Petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Pozdravljeni!

Oglašam se kot mati otroka z downovim sindromom in avtizmom. Mene je pa po pravici povedano zbodel članek, ker je v njem kot edina pomoč napisano pomirjevalo…

Naš sin je bil grozno hiperaktiven. To nam je bila v bistvu največja težava zaradi avtizma. Nam se je vsem skupaj že mešalo doma. In ker so tudi nam ponujali pomirjevalo (v našem primeru risperdal) sem to odklonila. Začeli smo z brezglutensko dieto in na podlagi laboratorijskih preiskav z dodatki in vitamini. Otrok se je čudežno umiril! Osebno se nikakor ne bi odločila za pomirjevala.

Res je, nisem nikakršen strokovnjak in ne vem ali je vzrok hiperaktivnosti pri avtistkih enak kot pa samo pri hiperaktivnih otrocih. Ampak… mogoče bi kdo poskusil s tem?

Če koga zanima še kaj več o tem, naj se mi oglasi na: [email protected]

Lep pozdrav!

Ta članek je bil samo reklama za Ritalin. Jemanje teh zdravil pa je samo potuha učiteljem, katerim se ne da ukvarjati z otroci oz. se ne znajo.

Še enkrat napišem: ritalin ni čudežno zdravilo, lahko pa pomaga otroku pri učenju in osvajanju učne snovi. Ni pa za vsakega otroka z ADHD.
Pravzaprav ni čidežnega recepta, ki bi veljal za vsakega otroka. Pač pa je potrebno vsakega otroka gledati individualno.
Vsakakor pa Rilain ni potuha za učitelje, starše.
Res pa je, da mogoče marsikari učitelj ni seznanjen z lastnosti otrok s pp.

Lep pozdrav in lep dan, Petra

Pošlji oblikovano (28-03-07 17:10)

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Ritalin:
– NI pomirjevalo
– je samo eden od elementov pomoči otroku poleg strokovnega vodenja, “pravilnega” ravnanja z njim in predvsem razumevanje otrokovih težav.

Starši tega otroka so prej poskusili marsikaj, tako da mislim, da ritalin niso vzeli kot najlažji izhod iz težav.
Sem pa gledala neko oddajo o prehrambenem režimu – no, to pa je svojevrsten čudež. Vsekakor vredno poskusiti.

Ko prebiram vaše komentarje glede vzgojnih nasvetov in Ritalina me občasno daje jeza. To mišlenje jaz sem dober starši, ker sem prosti “omamljanju”, ti pa si slab starš , saj si se odločil za Ritalin. Kako lahko nekdo, kateri ni v dejanski situaciji sploh komentira.
Vsak starš, kateri poišče kakršnokoli pomoč, oz. ko karkoli preberi v zvezi s težavami svojega otroka je zelo dober starš. Vsaka situacija, vsak otrok je specifika, zato prosim ne obsojajte staršev, mater, katere se zatečejo k skrajni uporabi – Ritalina.
Tudi sama sem se nekaj let borila- ne jaz zmorem poleg otroka z ADHD, tudi v šoli so nekaj zmogli. Pa pride trenutek, ko narediš prelomnico. Ne spiš nekaj noči ker se obsojaš kaj delaš. Ko pa vidiš uspeh in srečo tvojega otroka, kako mu raste samozavest, samopodoba, veš da si ravnal prav.

Bravo taro,

bil je že čas, da nekdo pove tudi na ta način, ne pa da se moramo vedno nekako opravičevati, kaj dajemo otrokom.

Ja, to pa verjamem! Prehrana je zelo pomembna pri takih otrocih, a brezglutenske terapije še nisem probala…Se pa držimo več zelenjave in rib, sadja in manj svinjine. Poleg tega pa smo ukinili vse risanke in imamo pravljice v knjigah,na kaseti in CD. Tudi tukaj se pozna otrokova impulzivnost…
LP

New Report

Close