Najdi forum

civilni krst

Prosim za vaše izkušnje, kako poteka civilna krstitev. Kaj je potrebno prinesti na matični urad….
Hvala za odgovore.

še nkol slišala, da obstaja civilni krst, a se zezaš al kaj?

Nič se ne zezam. Civilno krstitje se opravi na matičnem uradu. Imamo že določen datum, zato sem spraševala nekoga, ki ve ,kako to poteka, ker nisem bila še pri nobenem krstitju prisotna.

ja, čemu je pa namenjen?! naša hčera je bila krščena v cerkvi.

?? in v cem je smisel taksnega krsta?

A pa to res obstaja al kaj? A ni krst zakrament cerkve, ne vem kaj bi imel matični urad tu zraven :)) Ma kr smešno se mi zdi.
No mogoče si je pa že tud to možno privoščiti. Žal o tem ne vem nič.

--------------------------------------------------------------------------------------------------- Nasmej se pred tabo je nov dan

cakajte malo, tukaj sploh ve kdo kaj je namen krsta? zakaj bi bil potreben t.i. civilni krst? kaj to je?

Pred 16 leti smo ta postopek opravili tudi mi. Postopek je bil hiter-manj kot pol ure), otroka krstijo na določeno ime, dobi listino in to je to. Mi smo imeli 2 botra.
Kasneje smo dali otroka krstiti tudi cerkveno. Z leti sem ugotovila da civilni krst res nima nobenega pravega pomena, ko se enkrat pozanimaš, v čem je bistvo krsta. Podelitev imena? Ceremonija? Svečanost?
POzdrav

New Report

Close