Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Cista v hrbtenjači

Cista v hrbtenjači

Pozdravljeni. Moja diagnoza je idiopatska herniacija torkalne hrbtenjače th4-th5.
Po skoraj dveh letih neznosnih bolečin, izvem, da je na MR posnetku, na tem mestu cista. Bolečine so neznosne, protibolečinska terapija (tablete) pomaga le, če mirujem. Bolečine spremlja pritisk v glavi, izraziteje ga čutim za očmi. Ob tem imam otekle veke. Ob predklonu glave me močno in ostro zabolu med lopaticama. Bolečina se prenaša v prsni koš. Na bolečino so občutljiva tudi rebra, ki izhajajo iz vretenc th4 in th5. Ko v stoječem položaju dvignem roke k višku, v nekaj sekundah ne čutim več nog in se zgrudim na tla. Prav tako imam težave z vožnjo avtomobila. Spiralni obrat ob pogledu nazaj, povzroči močno omotico. Po daljši vožnji mi po izstopu iz avtomobila oslabi motorika. Hoja je toga (robotska). Vsi znaki izzvenijo po 10 do 15 minutah. Leto in pol sem bila na bolniški. Operacija je pri nas zadnja možnost. Trenutno jemljem Lyrica 200mg 2x na dan, ob jutranjem odmerku 2x500mg Analgin, ob večernem odmerku pa Doreta 60mg. Protibolečinska akupunktura ne pomaga. Samoraztezalne vaje tudi ne, čeprav jih še vedno izvajam. Na tem forumu sem zasledila pismo bolnice, ki ima prav tako cisto v hrbtenjači, objavljeno leta 2009, ki je navajala podobne simptome, katere nevrokirurgi v mojem primeru ne povezujejo s klinično sliko. Glede na to, da sem stara 43 let in bi si zopet želela normalnega življenja, tako socialnega kot kariernega, me zanima koliko verjetnosti obstaja, da se moja cista operativno odstrani? Ne želim ostati doživljenjsko odvisna od protibolečinskih tablet, saj pri moji starosti, doživljenjsko = do odpovedi ledvic/jeter. Prosim za nasvet kakšnega strokovnjaka. Prav tako me zanima kako se je razpletla situacija pacientke, ki je pismo o cisti v hrbtenjači objavila leta 2009.
Hvala in lep pozdrav,
Obupana.

Pozdravljeni, predlagam da vprašanje postavite na forumu ortopedija. Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close