Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Čiščenje noska s fiziološko

Čiščenje noska s fiziološko

Pozdravljeni!

Imam 20 mesečnega sina, ki ima že zadnja dva meseca konstantno zamašen nos (se sliši), občasno tudsi kaj ven priteče, včasih zeleno včasih ne, odvisno od dneva. Gremo k pediatrinji in predpiše operil ter Tobrex, včasih antibiotike, odvisno tudi od krvne slike. Prisoten je tudi kašelj -izakšla se dobro. Vmes tudi spiramo s fiziološko, vendar hropenje v nosku ne izgine povsem. S fiziološko rtp. mu čistim tako da mu v sedečem položaju brizgnem močno v nosek, da mu priteče na drugi strani ven in to ponovim še v drugi nosnici. Mali se zelo upira.
Me pa zanima, ko sem to počela pri sebi pri hudem prehladu, sem dobila kasneje sinusitis oz. enkrat drugič me je močno bolela glava kak teden in ko sem z izpiranjem prenehalaa, je minilo.

Nek splošni zdravnik je pa rekel, da tako brizganje fiziološke v nos lahko okužbo prenese v sinuse in da je tudi mogoče, da v sinusnih votlinah ostane nekaj te fiziološke…po možnosti okužene.

Do sedaj sem glede izpiranja noska zelo zaupala, ker se povsod to priporoča, sedaj pa glede na mnenje tega dr in lastno izkušnjo, ne vem več kako je s tem… Prosim za vaše mnenje (ter tudi kaj lahko naredimo glede sinovega nosu?)

Hvala in LP

Spostovani!

Izpiranje nosu je vedno dobro, predvsem ce je nos zamasen, seveda najbolj je da nos sami pihamo. Ce je v nosu infekt, potem ta pride v sinus – ce so pogoji – neodvisno ali mi spricamo vodo ali ne.

LP IB.

New Report

Close