čiščenje marmorja
ZA marmorne okenjske police uporabljam Glancer in se zelo lepo posvetijo, ampak v kopalnici se mi pa okoli lijaka marmor noče zasvetiti. Ostaja kar napol mat. Ali obstaja še kakšno drugo dobro čistilo za marmor, ali pa je naša kopalniška garnitura res ” italijanska “?
Hvala za ideje in nasvete. LP, M.
Se strinjam s Pikico, pokliči v Marmor Hotavlje in tam ti bodo svetovali ali pa poišči na forumu Prehrana kjer sem jaz spraševala kako očistiti delovno ploščo v kuhinji in mi je Mica v Marmorju poizvedla, da je najprimernejše čistilo R 55. Tam najdeš tudi tf.št.
Jaz sem čistilo nabavila in sem zelo zadovoljna.
lp senka
Pozdravljena!
Če imate res marmor (in ne granit), naj vam povem, da je marmor apnenec in ga voda raztaplja. Tako dobi mat videz in se verjetno z nobenim premazom ne bo več zasvetil. Zato tudi dobri kamnoseki priporočajo granit (je pa seveda dražji od marmorja). Dobi pa se kar nekaj zaščit za marmor, da do tega ne pride oz. zadevo ublaži. Mislim, da vam bodo v Marmor Hotavlje res vedeli povedati, kako in kaj. V nasprotnem primeru mi lahko poveste in bom probala navezati stike z dobavitelji iz moje prejšnje (kamnoseške) firme. Oni bodo vedeli 100 %, kaj in kako.
LP
Teja