Najdi forum

Čiščenje gosi in rac

Kot je že naslov, zanima me kako se najhitreje očisti perje dol s gosi in rac. Enkrat sem že nekje nekaj slišala ampak nažalost tudi pozabila, ker mi takrat to ni rabilo.
Prosim za nasvet.

Joj, tudi mene je spomin zapustil glede podrobnosti..le kje so tisti casi!.. Eni pravijo, da je zelo vazen cas zakola, luna in ostale fore okrog nje.. Najbrz je res nekaj na tem.. Pa krop mora imeti ravno pravo temperaturo.. Jaz sem vedno za ciscenje uporabljal zdrobljeno kalafonijo, pri crnih primerkih pa tud pinceto in izjemoma pa celo plinski gorilnik..

Hja enkrat vem, da sem gledala po televiziji, kako je ena gospodinja kazala kako se lušno to spravi dol s parnim likalnikom. Sam tega mi pa res ni za delati, da bi še goske likala :))
Za krop pa slišim, da ni ravno za gosi in race, da jih je treba menda najprej na suho spucat. Eni potem pokurijo še preostale dlakce.
Komplicirana zadeva.
Kako pa uporabiš kalofonijo? Jo posuješ prej gor, potem pa preliješ s kropom ali najprej krop, in potem kalofonijo?

kaj pa brivski aparat alil pa kakšna depilacija ….

:)))
dobra ideja Sara. Mogoče bi poskusila s tistim šprejem za depilacijo, ki sem ga videla na reklami. Tisti, ko sam pošpricaš pa vse dlake odpadejo :)))

kdo bo pa ta spray jedel?

saj potlej sprej s Cifom ali pa kakšnim razredčilom dol spraviš :))

Ja, Klara37, tehnika gre pac naprej in cist mozno je, da danes gospodinje cistijo gosi s parnim likalnikom. Morda celo katera uporablja tisti univerzalni sesalnik, hehehe…

Glede suhega pucanja gosi in rac si me spomnila na najbolj zgodnje otrostvo. Res so takrat vse zenske skubile te zivali na suho in sicer zato, ker se je njihovo perje in predvsem puh rabilo za vzglavnike in blazine..

Ko je to izgubilo pomen, se je vsaj pri nas uveljavila praksa, da obglavljeno raco ali gos das v primerno veliko kovinsko posodo, potreses z cisto na drobno stolceno kolofonijo ter polijes z vrelo vodo.. Potem jo parkrat obrnes, da se vsa popari, nakar jo oskubis na mizi.. Naprej je vse podobno kot pri kokosi.. Vcasih so “bocke” ozgali z goreco trsko, nato na suho obrisali in potem oprali z tekoco vodo.. Pri nas je domaca sefica uporablja se veliko pinceto.. Kot pri vseh stvar je bistvo v dobri praksi, takrat navidez komplicirano opravilo postane cista rutina.. Inse to je opazila, da so kupljene zamrznjene gosi praviloma vedno zelo povrsno in slabo ociscene..

Kot sem rekel, ze dolgo pri nas nismo tega poceli.. Ce dokacamo penzijo bomo morda spet poskusili, hehe..

Dobi nekoga da ti s “”pumpo” pod kožo goske in race napihne , potem kožo enostavno komplet potegneš dol.

Resno!!!

s kakšno pumpo to?

sam mam gosi pa me zanima koliko ljudi pa je gosjo kožo, aje res pomembno toliko da so še tisti špici ven počiščeni,
za čisto očiščeno gos je pomemben čas zakola( koliko je žival stara- v tednih ne letah) in prava temperatura kropa, da se malo gos namaka, pa da je nebo razkuhalo obenem, tam nekje 70 stopinj naj ma, saj se potem pore oziroma koža toliko razširi da gredo vsi špici ven brez večjega problema, je pa potrebno biti zelo hiter,
pa tudi sreča je potrebna, sam gosi očistim v nekje 3/4 ure, brez priprav na klanje če koga zanimajo me lahko kontaktira na [email protected] na voljo bodo nekje v poletnih mesecih za zakol ali pa nekje v juniju, toliko informativno, se da dobiti tudi očiščene, ali za pleme- razplod( so pasemske- velika pasma majo 10kg odrasle) lp

New Report

Close