Najdi forum

ciprese-tisoč in eno vprašanje

Odločamo se, da v bližnji prihodnosti nasadimo okrog vrta ciprese. Imam občutek da bomo šele takrat “na svojem”.
Kdaj je najboljše da jih zasadimo, na kakšno razdaljo? In potem, kar se tiče vzdrževanja…Ali jih je potrebno pogosto obrezovati? In kako to izvajate tisti, ki nočete ravno skakati po sosedovi parceli, da jih obrežete po zunanji strani, kakšen meter od ograje pa jih tudi ne bi sadili…imate kakšen nasvet? Kako pa je potrebno to dognojevati, kaj okopavati, da bodo lepe? In na kakšni višini jih je najbolj obdržati, da so potem še lepe, verjetno preveč visoko ni dobro. Hvala vam za vsakršen namig

V mariboski drevesnici dobiš ob nakupu cipres pismena navodila o sajenju in prijazne nasvete.Tako izkušnjo imam jaz

V kateri mariborski drevesnici pa ste kupovali? Tudi mi smo iz tega konca in nimamo pojma kam sploh naj gremo v nakup? Hvala

Pod Pohorjem

Oprosti-prehitro sem kliknila , v Radvanju.

Draga b!
Mi smo si ves čas želeli ciprese in se prav tako, ko smo jih posadili, počutili še bolj na svoje. Z možem sva jih kupila pri eni gospe, ki jih vzgaja sama. Tudi cenovno je bila to najbolj ugodna varianta. Posadila sva jih jeseni, na vsakih trideset cm. Potem smo jih okopavali, gnojili pred kakšnim velikim deževjem in jim prihodnje leto odstrigli poganjke. Tako nama je bilo svetovano in res so lepo uspele. Kupila sva velike 40-60 cm, po dveh letih se že lepo vraščajo druga v drugo. Letos sem jim še porezala poganjke, drugo leto jih bomo morali porezati s škarjami. Je pa res, da jih bom rezali tudi s sosedove strani, saj je škjoda prostora, da bi jih sadila tako daleč od meje. Na najino veliko veselje so nama ciprese res lepo uspele in tudi v tej vročini so se izkazale kot trpežna drevesca. Želim ti, da bi uspele tudi tebi in, da se boste počutili čisto na vašem.

New Report

Close