Najdi forum

CIPRESE, SMREKE, LIPA

Pozdravljeni,

zanima me, kdaj je najprimernejši čas za saditev cipres, smrek in lipe in kje se jih splača kupiti?

Prosim lepo za vaše izkušnje s tem.

Lep pozdrav vsem!

Ciprese smo mi sadili spomladi- so se lepo prijele, rastejo…..smreke pa jeseni – presaditve so bile v večini primerov uspešne…
LP

Glede na to, da je poletje lahko tako vroče, kot je bilo lani, se vse bolj splača saditi jeseni – po 1. novembru oz. ko drevje izgubi liste. Potem so sadike do pomladi že utrjene.

Če sadiš pomladi, pa prehitro pride vročina, ne pomaga nobeno zalivanje. Nam sta se lani posušili 2 smreki in ena češnja.

Hvala Andreja in Pipi.

Kaj torej lahko lipo tudi sedim šele takrat, ali zanjo počakam na pomlad!

Kakšne izkušnje pa imata z nakupom cipres? Ali je potrebno kaj posebnega paziti na samem drevesu?

Hvala vama za odgovor.

Ene ciprese sva kupila pred tremi leti, druge letos pomladi-obakrat sva kupila smaragdne, sajene v lončkih, višine nekje med 80-90 cm….Tiste starejše sva lani že dognojevala s posebnim gnojilom za ciprese…Oboje lepo uspevajo, kupovala sva take z enim vrhom…Kaj več jaz ne vem- morda še tale podatek z letošnjega nakupa: v naših krajih ( okolica Celja) so bile dosti dražje, kot v sami LJ, če pa imaš koga, ki dela v vrtnariji, jih menda lahko dobi še ceneje…Razlika v ceni je res lahko velika….
LP

Zanima me kdaj približno prvič zacveti lipa ali lipovec?
Lipa je stara že 10.let, pa še ni cvetela.
Hvala za odgovor.
Tana

New Report

Close