ciprese-sajenje
Nam so povedali (imamo nizko in visoko cipreso), da je najboljša kisla zemlja, to pa je zemlja, ki jo je možno dobiti v gozdovih pod iglavci. Zemlji pa naj se dodaja še gnojilo za to vrsto okrasnih dreves, ki ga je možno dobiti pri skoradja vsakem prodajalcu lončnic na trgu ali v cvetličarnah, le povedati je potrebno, za katero drevo potrebuješ gnojilo. Jaz sem pozabila, kako se imenujejo ta gnojila (za cedro in za cipresi pa imamo tudi dušikovo gnojilo, da listi oz. vejice ne črnijo). Cedra se sama oblikuje in je strašno lepa, prava tako ne potrebujeta nobenega oblikovanja visoka in nizka cipresa. Zadovoljni smo z temi drevesi.
Veliko uspehov ti želim pri vzgoji teh lepih dreves in tudi veliko sreče.
marija (1)
Marija, hvala lepa. Saj za gnojila bomo že vprašali ko bomo direktno pri prodajalcu, vseeno pa hvala za nasvet. Z dušikovim gnojilom ne bo problema, bomo namakali koprive.
Glede zemlje pa. Sem sumila na kislo zemljo, torej bomo danes naš sprehod v gozd združili z delovno akcijo. :)))
Res hvala za nasvete in za zaželjeno srečo. Veš, začele se bodo uresničevati moje sanje, in zasaditev cipres okrog vrta, so prva stopnička.