Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje cipramil

cipramil

pozdravljeni!zdravim se z cipramilom 40 mg na dan.sedaj pa sem dobila za zdravljenje želodčne bakterije hp efloran,fromilid ter nexium.ali lahko to kombinacijo uživam z cipramilom?hvala

Spoštovani!

Omenjena kombinacija zdravil nikakor ni priporočljiva.

Zdravilo Nexium, delno pa tudi Fromilid, zavirata presnovo Cipramila, kar lahko vodi do povečanja koncentracije Cipramila v telesu.

Visoke koncentracije zdravila Cipramil lahko vodijo do serotoninergičnega sindorma. Znaki in simptomi serotoninskega sindroma lahko vključujejo kombinacijo sledečega: nemir, halucinacije, motnje koordinacije, pospešen srčni utrip, povišana telesna temperatura, hitre spremembe krvnega tlaka, pretirane refleksne reakcije, driska, koma, siljenje na bruhanje ali bruhanje.

Še pomembnejše pa je, da so visoke koncentracije zdravila Cipramil nevarne ker lahko povzročajo življenjsko ogrožujoče motnje srčna ritma.

Vsekakor svetujem takojšnjo spremembo terapije! Oglasite se pri zdravniku!

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

hvala za odgovor.terapija je ostala ista,s tem,da sedaj za ta čas,se pravi 7 dni jemljem cipramil 20.ker sem alergična na penicilin a je še kakšna možna varijanta zdravljenja v primeru,da bakterija sedaj nebi bila odpravljena.ali je potrebno po 7 dneh antibiotičnega zdravljenja nexium zjemati do konca.ali bi lahko namesto nexiuma jemal nolpazo.hvala in lep pozdrav.

Spoštovani!

V primeru neuspeha terapije, obstaja alternativa, ki ne vsebuje penicilinov.

Kot sem že omenil, tudi Nexium zavira presnovo Cipramila, kar lahko vodi do povečanja koncentracije Cipramila v telesu. Zaradi tega vam celo svetujem, da Nexium zamenjate z Nolpazo. O ustreznem odmerku Nolpaze se posvetujte z zdravnikom.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close