Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje Cipralex in Ogametril

Cipralex in Ogametril

Spoštovani,
približno 4 mesece se zaradi anksioznosti in rahle depresije zdravim z zdravilom Cipralex 10 mg. Stranski učinki so prenehali po cca. 3 tednih, počutje se je izboljšalo.
Pred 1,5 mesecem pa mi je ginekologinja zaradi neredne menstruacije ( strara sem 43 let, težave z neredno menstruacijo pa se mi pojavljajo že več let ) predpisala še tablete Orgametril. Kmalu se mi je psihično počutje pričelo slabšati ( nemir, … ). Prebrala sem, da je možni stranski učinek Orgametrila tudi depresija.
Zanima me, ali se ti dve zdravili medsebojno mogoče ne izključujeta ( vsaj pri meni ) in kaj mi svetujete. Z ginekologinjo se je težko pogovoriti saj si časa za kompleksen pogovor enostavno ne vzame ( ali pa ga resnično nima ).
Za vsak odgovor Vam bom resnično hvaležna in se Vam že v naprej zahvaljujem.

Spoštovani!

Omenjeni zdravili se sami po sebi ne izključujeta in medsebojno ne vstopata v nikakršne interakcije.

Je pa res, da je razpoloženje v veliki meri odvisno od hormonskega stanja organizma. V primeru zdravljenja s hormonskim zdravljenjem, kot je to sedaj v vašem primeru, seveda le-to lahko vpliva na razpoloženje, pozitivno ali pa žal negativno.

Svetujem, da se o tem pogovorite z vašim zdravnikom in skupaj razmislite o morebitnih alternativah zdravljenja, v kolikor bo le-to potrebno.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close