Cin 1 in HPV
Pozdravljeni
ZAnima me kaj lahko pričakujem (lansko leto sem imela patološki bris mv, po kontroli v kolposkopski ambulanti so ugotovili HPV poz. In spremenjene celice na mv – cin1, sedaj po enem letu je na kontroli v kolposkopski ambulanti spet,oziroma še vedno opazila neke spremembe na mv na istem mestu,zato je naredila ponovno biopsijo in vzela bris za HPV.
Zdaj pa treba čakati rezultate.
Citiram izvid : še vedno je vidnega nekaj srednjegrobega mozaika okoli 7.ure, razširjene žlezne špranje katere so nežne ,belkasto obrobljene med 7. In 5. Uro in okoli 11.ure.
Vem,da je treba počakati rezultate preiskave,vendar me vseeno zanima kaj lahko sledi.
Hvala
Spoštovani,
v bistvu ne razumem zlasti ponavljanja testa na HPV, če je bil ob istih spremembah ta že 1x pozitiven. ne razumnem, kaj nekdo, ki tako testira, pričakuje. tudi če bi bil tokrat test negativen, kar je nelogično, kaj bi potem mislil, da je res negativen ali da je kvečjemu lažno negativen? Seveda je to monolog oziroma le pisno razmišljanje. Jaz vsekakor tako ne delam. Odločitev, ki je ob omenjenih spremembah potrebna je zgolj ta ali je že smiselno posegati v MV s kakšnim posegom (LLETZ? Leser? Zmrzovanje?) ali ne in osnova za to bi naj bila kolposkopija in topogledno povečanje sprememb, torej videz, eventualna širitev sprememb in drugačna histološka slika (eventualno CIN2 ali CIN3), za kar pa bi bila kvečjemu potrebna ponovna biopsija. Pri takšni defenzivni obravnavi (slabo utemeljeni) vam res težko napovem, kaj pričakovati.