Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina chondromacia patellae bil.

chondromacia patellae bil.

Pozdravljeni!

Verjetno bi moje vprašanje bolj sodilo kakšnemu ortopedu, a ker ga ni, se obračam na vas.

Star sem 31 let in že nekako 15 let imam težave s koleni. Zdravnik mi je postavil diagnozo chondromacia patellae bil. oz. subhondralna skleroza na obeh pogačicah. Predpisal mi je terapijo D.D in UZ z Etogelom na med. rob pogačic, ob hujših bolečinah salicilati, sicer pa vaje za quadriceps. Vsa ta terapija ne pomaga.

Kolena me bolijo predvsem ponoči, ko mi bolečine omili le ležanje na trebuhu, kjer so kolena obrnjena v blazino in pa kolenčniki.

Zdravnik mi je tudi dejal, da drugačnega zdravljenja ni. Mene pa kljub vsemu zanima ali obstaja kakšna operacija ali kaj drugega kar bi rešilo moje težave, ki postajajo čedalje bolj boleče.

Hvala in lep pozdrav

Spoštovani!

Če prav razumem, vam je diagnozo postavil ortoped po slikanju in pregledu. Pri omenjeni diagnozi res ni veliko možnosti, pa vendar je včasih smiselna artroskopija, da se pregleda prizadeti hrustanec, odstrani dele, ki so odtrgani in zgladi hrapavo površino. V zadnjem času poskušajo tudi s presajanjem in vzgojo novega hrustanca, a vse to boste lahko opravili le pri ortopedu.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close