Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija cholesteatoma

cholesteatoma

Imam sina, ki je star 5 let. Že od nekdaj ima težave . V tretjem letu se je začelo. Prehlad in vnetje obnosnih votlin, zeleno rjav smrkelj in vročina in nato antibiotik.

V letošnjem letu pa smo štartali v enem mesecu z dvema vnetjema ušes. Prej je imel mogoče 5 vnetij. Najprej je dobil hikoncil. Ko smo prenehali z jemanjem je po treh dneh dobil zopet vnetje. sedaj ima amoksiklav.

Strah me je teh vnetij predvsem zaradi mojega brata, sinovega strica. Živi v Ameriki in je bil pred 5 leti operiran zaradi cholesteatome.

Ko je bil majhen je imel pogosta vmetja ušes. Kasneje pa mu je pogosto iztekal gnoj iz ušesa. V ZDA so ga operirali. Mu vzeli ven vse koščice in mu jih z drugo operacijo vrnili(umetne). Tako da danes spet sliši.

Brat me je opozoril, da so mu v ZDA rekli, da je to gensko in da naj pazimo pri našemu otroku. Omenjal mi je kapljice floxin in ustrezne antibiotike. Da mora sina ORL redno spremljet.

Kaj menite?

Mi smo sicer pri treh letih bili s sinom na ORL. takrat bratove cholesteatome sploh nismo omenjali, ker smo pozabili na njo, niti nismo razmišljali da bi bila dedna. Takrat so ugotovili, da žrelnica še ni rizična in smo dobili navodila spiranje s fiziološko.

Hvala za odgovor

Spoštovana!

Če sin nima težav z ušesi ( izcedek, slab sluh ), potem skoraj sigurno nima holeteatoma. S pregledom bobničev pa se to da hitro ugotoviti. Holesteatom ( to je vrsta kroničnega vnetja )ni deden, le nagnjenost k vnetju je lahko.

LP. drIB.

New Report

Close