Najdi forum

Cervicobrachialgia sin

Spoštovani, pred tednom dni sem zjutraj začutil bolečino v vratu in levi roki. Po nekaj dneh sem šel k zdravniku in dobil blokado. Ker ni pomagalo me j e napotil v Valdoltro. Tam so mi na rtg ugotovili cervicobrachialgia sin. In sicer izravnana cervikalna lordoza in napredovale degenerativne spremembe na nivojih c4-c5 in c5-c6 kjer so znižani i.v.prostori in je prisotna robna osteofitna apozicija. Naročili so me na MR ki pa bo verjetno komaj čez par mesecev . Do takrat priporoča vaje in tablete. Imam kar visok prag bolečine ampak so enostavno prehude. Trenutno sem popolnoma nesposoben za kakršnokoli opravilo. OP pravijo da je riskantna , a jaz enostavno ne najdem več položaja , da omilim bolečine. Ne verjamem , da samo od tablet bolečina popusti in me zanima ali lahko začnem terapije takoj ali ko bolečine popustijo. Sem natakar in star 41 let. Hvala

Pozdravljeni,

vaša diagnoza je po vsej verjetnosti posledica dolgotrajne prisiljene drže, ki jo zahteva vaš poklic. Podobne težave imajo tudi poklici zobozdravnikov, frizerjev ipd. Gre za klasični problem, slikanje z MRI je sicer priporočljivo, saj pokaže stanje bolj natančno, ni pa potrebno za začetek zdravljenja. S terapijami ponavadi pričnemo seveda že v fazi bolečin. Vezano na klinično sliko s precejšnjo gotovostjo ugotavljam, da gre v vašem primeru za draženje korenine C6 na desni strani.

S tehnikami manualne medicine uspešno zdravimo številne podobne primere. Priporočam, da se naročite na pregled v eno izmed naših ordinacij: http://www.mo-gy.si/ordinacije-5/

Lep pozdrav.

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close