cerazette prenehanje
Pozdravljeni,
po dveh mesecih jemanja cerazette sem prenehala, ker sem imela 6 do 7 dnevne krvavitve z 5 do 7 dnevnim premorom. Prenehala sem jemati tablete dan po koncu zadnje krvavitve. Od takrat pa že več kot mesec nisem dobila menstruacije. Ali je to še normalno?
Sem dvakrat rodila. pred prvim rojstvom ciklusi niso bili na dan natančni, redko so trajali do 55 dni. Po drugem porodu sem prvo menstruacijo dobila po 9 mesecih, ker sem še dojila, sem začela z jemanjem Cerazette. Prenehala sem zaradi pogostih krvavitev, ginekologinja mi je predpisala Nuvaring, prvi obroček naj bi uporabila od prvi krvavitvi. Sedaj z možem uporabljava kondom pri vseh odnosih.
Odsotnost menstruacije lahko pripišete vašemu daljšemu ciklusu že od prej. Pravilno ste se odločili za uporabo kondoma, dokler ne bo možno uporabljati drugo zaščito. Moram pa povedati, da ste s Cerazette čisto prehitro prenehali, vsaj še 3 mesece uporabe bi vam zelo verjetno prineslo prenehanje vmesnih krvavitev. Če boste ob pričetku uporabe Nuvaringa še dojili, se lahko zgodi, da bo mleko presahnilo. Ker ga boste pričeli uporabljati prvi dan menstruacije lahko tudi ob njem opazite podaljšan krvav izcedek prvi mesec in nato v kasnejših mesecih tudi morebiti kakšno vmesno krvavitev, ki se je nikar ne ustrašite. Na začetku je to normalen pojav, ki sčasoma sam po sebi preneha.
Pozdravljeni,
Kaj pa v primeru, da sem imela pred tem redne menstruacije, ko nisem jemala KT in tudi takoj po tem, ko sem prenehala jemati kombinirane KT (Yarina)? Sedaj sem se po nekaj mesecih odločila, da preneham jemati Cerazette, vendar M že 14 ni. Pred tem pa sem jih vedno dobila redno, na cca. 25 dni?