Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Cerazette in krvavitve – težava??!!

Cerazette in krvavitve – težava??!!

Pozdravljeni!

Že približno 9 mesecev jemljem tabletke Cerazette, do sedaj nisem imela nobenih težav, se mi pa ves čas pojavljajo blažje krvavitve (npr. 6 dni po nekaj kapljic na dan, na vsake toliko). Tudi na začetku sem krvavela nekako 3 mesece skupaj. Do sedaj me to ni skrbelo, saj tudi v navodilih piše da lahko pride do nerednih krvavitev in da je to povsem normalno.

Sem pa danes obiskala ginekologa (sem šla po nov recept) in sem bežno omenila, da se mi pojavljajo krvavitve. Ginekologa pa je takoj začelo skrbeti, češ da se po tolikem času ne bi smele več pojavljati in da naj nujno pokličem, če se spet pojavijo. S tem me je močno prestrašil, da bi lahko bilo kaj narobe, razložil pa mi ni ničesar. Sedaj me resno skrbi, da bi imela zaradi tega kakšne težave in nekako iščem še drugo mnenje; je to res nevarno?

Imam pa drugače policistične jajčnike in moja babica je imela raka na dojki (če to karkoli spremeni v zvezi s krvavitvami).

Prosim, če mi lahko kdo pove ali me ima kaj za skrbeti??

Najlepša hvala!!! Lep pozdrav!!

Ne rabi vas skrbeti. Vmesne krvavitve so ob uporabi Qlaire KT pogoste, a njihova učinkovitost s tem ni nič zmanjšana. Kljub vsemu pa KT ponavadi zamenjamo, če se vzorecc krvavitev v 3 mesecih ne uredi, predvsem zaradi kvalitete življenja. Če vas vmesne krvavitve ne motijo, lahko Qlairo uporabljate še naprej.

Pozdravljeni!

Minilo je 10 mesecev in dva tedna po porodu. Tabletke Cerazette jemljem 9 mesecev. Prvih sedem mesecev sploh nisem imela krvavitev, sem tudi polno dojila. Pred dvema mesecema (ko sem prešla na dojenje le zjutraj in zvečer) pa sem konec prvega tedna jemanja tabletk iz ovoja dobila blažjo krvavitev, ki je trajala nekaj dni, zatem še konec tretjega tedna pri istem ovoju: pri naslednjem ovoju je bil vzorec krvavitev isti. Pri zadnjem ovoju tabletk, pa sem začela spet krvaveti konec prvega tedna in sedaj krvavim že tri tedne, od tega sem vmes kar 6 dni zelo močno krvavela, ampak res močno, še nikoli tako, tudi v času svojih menstruacij. Sedaj malo krvavim, jutri bom začela z novim ovojem. Vem, da naj bi bile te neredne krvavitve možne pri teh tabletkah, a to je postalo že res nadležno, saj dnevni vložki kakšen dan sploh ne zadostujejo.

Zanima me, ali naj grem vseeno h ginekologinji, ali naj še nekaj tednov počakam, če se bo vzorec krvavitev ustalil. Še vedno dojim – zjutraj in zvečer.

Hvala za odgovor.

Pozdravljena!

Odločitev o vztrajanju je individualna. Če vas krvavitve motijo, in očitno vas, potem se oglasite pri ginekologinji, da vam zamenja Cerazette s kakšnimi kombiniranimi kontraceptivi.

Matjaž

New Report

Close