Cerazette
Spoštovani,
zdravilo Cerazette jemljem drugi mesec. Vmes se mi je pojavila manjša vmesna krvavitev, zdaj pa krvavim že 7 dan. Izgleda tako kot manjša menstruacija. Pojavile so se tudi bolečine, predvsem zadaj v križu, ki pa jih prvi mesec ni bilo. Menda je potrebno nekaj mesecev, da se zadeve hormonsko uredijo. Poleg tega imam tudi zelo napete prsi. Je tudi to stranski učinek hormonov? Hvala za odgovor.
Ker si nisem dobro prebrala navodil priloženih v škatlici in učitno nisem dovolj dobro poslušala ginekologa sem tabletko Cerazette vezela pred prvim dnevom menstruacije (prvič sem vzela tabletko). Ali je lahko kaj narobe? Morem prekiniti in počakati na prvi dan menstruacije? Kako pa je z zaščito?
obupana :((
Če ste tabletko vzeli tik pred pričetkom menstruacije, lahko nadaljujete, po približno tednu dni se lahko na zaščito že zanesete. Če pa ste pred uporabo tabletk po naključju zanosili, boste opazili spremenjeno počutje in odsotnost kravaitve na koncu prve škatlice. V tem primeru nujno obiščite ginekologa.
Pozdravljeni!
Na poporodnem pregledu pri ginekologu sem dobila recept za Cerazette. Ginekolog mi je naročil, da jih lahko pričnem jemati še isti dan, da ni potrebno čakati menstruacije. Tako sem tudi naredila, čeprav v navodilih o uporabi takšnega načina jemanja tablet ni zapisanega. Kako?
Hvala in lep pozdrav.
Živjo!
Spremembe v vzorcu krvavitev pri mini pilulah so zelo pogoste: 2 od 10 žensk ne kravi, 4 od 10 žensk ima redne krvavitve, 4 od 10 žensk ima neredne krvavitve. Med 10 % in 15 % žensk opusti uporabo progestagenskih tablet zaradi nerednih krvavitev v roku 1 leta. Dobra praksa je, da se poskuša tablete uporabljati vsaj 3 mesece. Če se krvavitev v tem času ne poleže, se pogovorite z ginekologom o alternativi.
Matjaž
Spoštovani,
sem 7 tednov po porodu s carskim rezom in polno dojim. Ginekologinja mi je sicer dala recept za Cerazette,a je rekla, da naj jih začnem jemati šele čez dva meseca, saj sem med polnim dojenjem zaščitena. Če pa bi dodajala ali dobila menstruacijo,naj tablete vzamem…
Povsod pa berem,da dojenje ni zadostna zaščita…In ker sva ravno prvič zanosila z metodo umika, me je strah,da ta metoda kljub dojenju, ne bo zadostovala.
Poleg tega, seveda naj ne bi zanosila vsaj eno leto,saj sem imela CR.
Kaj mi svetujete-naj takoj jemljem tablete ali verjamem svoji ginekologinji?
Hvala in lepe praznike.
Pozdravljeni!
Leta 2010 sem rodila in od takrat (nekje december 2010)sem začela jemati tabletke Cerazzete,jemala sem jih do konca februarja letos vsak dan brez premora,ker sem pač dojila zelo dolgo…menstruacije sem imela nekje na 3-4 mesece ampak zelo blage.Letos februarja sem imela zelo močno menstruacijo(7 dni),teden dni po koncu menstruacije pa sem nehala jemati tabletke,ker bi rada imela spet špiralo…Zanima me v kakšnem času lahko pričakujem menstruacijo(okvirno)ker me že malo skrbi,ker še ni nič…seveda pa nimam trenutno nobene zaščite…
Hvala za vsak odgovor,ki mi ga boste posredovali,
LP;barbara
Pozdravljeni,
večina žensk ima cikluse dolge od 21 do 35. Če ste prej imeli normalne menstruacije, bi se le- te morale vzpostaviti znotraj 3 mesecev. Če se to ne zgodi, vam svetujem pregled pri ginekologu.
Če ne želeite zanositi svetujem med tem zaščito s kondomom ali katero od naravnih metod, ki pa so manj zanesljive.
Srečno