Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija cepljenje proti klopom-alergije

cepljenje proti klopom-alergije

(Zdaj) Osemletnega otroka smo lani spomladi cepili proti klopnemu meningitisu, tretjo dozo je dobil jeseni. Jeseni pa so se mu prvič tudi začele pojavljati alergijske reakcije, na kaj, še vedno nismo uspeli (po kožnih testih in bioresonanci) natančno definitati (razen na morskega prašička, ki smo ga umaknili), reakcij pa je vedno več. Ali ima kdo kakšne informacije o tem, če je mogoče cepljenje proti meningitisu lahko sprožitelj alergij?

Meni se je po ceplj. proti kme prvič v življenju (ampak zgleda, da za zmeraj) pojavil močan seneni nahod. Cepila sem se kot odrasla oseba in kakšni dve leti po zadnji dozi sem bila nekajkrat zelo bolna – hepatitis, huda rotaviroza, huda infekcija zg. dihal – pristala v bolnici, močne vrtoglavice…prej pa le kakšni prehladi in angine.

tudi dober kolega je po tem c. dobil prvič v življenju seneni nahod. Nekaj sodelavcev se je tudi cepilo in še hodi po osvežitvene doze, pa jim ni nič.

Bivša sošolka je dala cepiti svojo hčer v oš – je imela deklica reakcijo – T, slabo počutje, kar naprej kao neke viroze.

Očitno smo pač različno odvzetni za snovi v cepivih in zdravilih.

cepivo je kontraindicirano oz. je potrebna posebna pazljivost pri znani alegriji na jajca. za druga en vem. to vem, ker mi odlašamo ravno zaradi priporočenega cepljenja po nadzorom.

Sem mnenja da so cepiva zelo nevarna!! Država(politiki, zdravniki) ki pa ji diši zgolj dobiček, ki ga dobi od velikih farmacevtskih firm kot so Unilever, Novartis, GlaxoSmithKline.. pa skrajno neodgovorno določi da so nekatera cepiva nujna(ošpice, oslovski kašelj.. skatka iztrebljene bolezni v “razvitem svetu”). Oziroma imajo te korporacije tako močan vpliv na zdravstvo da jim odrekanje ni mogoče. V Nemčiji naprimer je cepljenje opcijsko.

No to je samo moje mnenje o cepljenju. Tudi sam imam grozen seneni nahod (breze, vrbe, trava, živali..), ki sem ga dobil v 4 razredu ko so nas cepili proti tetanusu. In mislim da je ravno to vzrok.
Za nič na svetu se ne bi dal več cepiti. Še najmanj proti kakšnemu H1N1 influenza A… Kar še pride. V Ameriki in Franciji že pripravljajo zakonodajo za obvezno cepljenje vseh prebivalcev proti “Svinski” gripi.

New Report

Close