cepljenj prot klopnemu meningoencefalitisu
je katera cepila otroka? nam so rekli da zaradi alergije bi bilo treba pod nadzorom. če je katera izvedla celoten potek cepljenja kako poteka. kot pri MMR in ali je potrebno po vsako dozo v bolnišnico in ali se plača le cepivo ali tudi hospitalizacija.
razmišljamo o tem, ker pač klopi niso samo v gozdu se pa veliko gibljeno tudi po travniku, in zaradi športa ne ravno v trenirkah.
Mi smo cepili našega, ko je bil star 1,5 let. Potem pa je dobil še dve dozi v razmaku 6 tednov in 9 mesecev. Postopek je enak kot pri MMR – zjutraj greš v bolnico, popoldne pa domov. Plačali nismo nič (PK).
Naš ni imel nikoli reakcije na nobeno cepljenje (tudi na redna ne), pa smo vseeno morali po vse tri doze v bolnico.
felo hvala, saj pri nas je tudi tako, da neke neobičajen reakcije na cepiva nismo imeli, ampak zaradi alergiije na jajca smo morali za MMR v bolnico in kot mi je omenla zdravnica je pri tem cepljenju postopek enak in da naj premislim če je potrebno. kaj več je takrat nisme spraševala, sedaj pa se ubadam z to mislijo, d abi bilo najbrž pametno cepiti. ker pa ni tako zelo nujno, ne bi sedaj med dopusti hodila okrog zdravnikov.
Meni se tudi zdi pametno cepiti proti KME (bolj kot dojenčke proti rotavirusu) in nisem oklevala kljub času, ki ga za to porabiš (naš je tudi alergičen na jajca).
Se ti pa s cepljenjem ne mudi, za to sezono si že prepozna, najbolje je začeti enkrat jeseni (oktobra, novembra) – vsaj meni so tako rekli.