Najdi forum

cepljen paradižnik

Pozdravljeni,

ali je v soboto popoldne kdo gledal na SLO1 oddajo Na vrtu?

Govora je bilo o cepljenem paradižniku ( sdaike naj bi bile na trgu šele kaki 2 leti ) kjer iz ene sadike ( lahko tudi v loncu ) dobiš lahko do 40 kg plodov.

Meni bi bilo dovolj tudi samo 1/4 plodov. Zanima me, če kdo ve kje se te saduke dobijo ????

lp vsem “pridelovalcem” in tapravim pridelovalcem

Jaz sem jih videla v vrtnariji v volčjem potoku po 560sit/kom vrtnarstvo gašperlin po 500sit/kom.

Lp

Uhhh- jaz sem si privoščila “le” eno sadiko, zanjo pa sem odštela 990 sit …vrtnarstvo v Sl.Konjicah ( Polegek)………

Kot je že napisala andreja*, na Celjskem so te sadike precej drage:(
A ve katera za kakšno vrtnarijo, kjer bi jih imeli po ljubljanskih cenah;)
Pa še malo izven teme – kje letos kupiti viseče jagode ( če lahko priporočate vrtnarstvo, kjer ste kupovali le-te).

Lp

Viseče jagode sem lani kupila v zgoraj omenjenem vrtnarstvu- sem jih tudi letos videla, samo verjetno boš našla kje drugje ceneje…..

( naj še tako napišem, da sem lani kupila dve sadiki teh jagod, plodov je bilo še kar veliko, jeseni pa sem obe sadiki kar odvrgla z lonci vred na vrt in letos sem bila presenečena kako sta se sadiki razmnožili- sem jih kar razdelila, šriri pa sem si obdržala in obilno cvetijo…)

Lp

Danes bom posadila to “strašno ” sadiko. Zanjo sem odštela 1000 tolarjev. O pridelku vas sproti obvestim, oziroma …začnem prodajat paradajs, hehe:)))

jaz sem v soboto kupila tri sadike paradižnika v Volčjem potoku, so pa po 800 tolarjev….

Lani sem dala za njega 1000 sit, zrastel in rodil je res veliko, vendar na 40 kg ampak recimo do 15 kg, imela pa sem res dobro pognojeno zemljo. Vendar okus tega paradižnika je precej plehek, kiselkast, voden. Verjetno gre količina na račun kvalitete. Ostajam pri mojih dobrih preizkušenih sortah: Montecarlo, arleta…..

Ker sem zamudil oddajo, ali mi lahko kdo razloži o kakšnem paradižniku je govora. V čem je ,,fora,, da je cepljen, razen da tako obilno rodi.
LP

Na tvoja vprašanja v oddaji ni bilo govora, sem pa hvaležna Mraiji z njene info.

Hoj!
V prispevku je bilo receno, da lahko rodi cepljen paradiznik celo do 30 kg plodov. V visino lahko zrase do 3 metre.
V dodatku je povedal nek gospod, ki ga je ze posadil, da je osnovnega pomena, da ostane mesto, kjer je cepic nad zemljo, saj sicer ne bo nobene bere…
LP!

New Report

Close